Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Planten

5x kamerplanten met een bijzondere bladtekening

geschreven door Julia
5x kamerplanten met een bijzondere bladtekening

In bijna elk interieur zijn wel planten te vinden. Ze fleuren je interieur niet alleen op, maar hebben ook een positief effect op je gezondheid. Omdat er zoveel verschillende soorten zijn, kan het soms lastig zijn om te kiezen. De laatste tijd worden planten met een bijzondere bladtekening steeds populairder. De bladeren lijken soms wel met de hand geschilderd te zijn. Ben jij fan van bijzondere planten? In deze blog bespreek ik 5 kamerplanten met een bijzondere bladtekening!

Calathea

De Calathea is een erg populaire kamerplant en dat is niet voor niks. Alle varianten van deze plantensoort hebben een prachtige tekening op hun bladeren. Vaak bevatten de bladeren verschillende tinten, waardoor de patronen extra mooi uitkomen. Vooral de Calathea Ctenanthe Burle Marxii, Calathea Medaillon en Calathea Flamestar zijn opvallende soorten.

calatheaBron: thecitywild

Begonia

Waar de Calathea al wat langer in beeld is, is de Begonia later ontdekt door interieurliefhebbers. Vooral de Begonia Masoniana en Begonia Maculata (ook wel stippenplant) duiken in steeds meer interieurs op. De Begonia Masoniana bevat een donkere tekening en heeft een bijzondere structuur. Dit is een echte eyecatcher in je interieur. De stippenplant zorgt daarentegen weer voor een speels accent.

begoniaBron: canopyplants

Dieffenbachia

De Dieffenbachia heeft een frisse uitstraling. Doordat de basis van het blad donkergroen is, springt de lichtgroene gevlekte tekening er echt uit. Er bestaan ongeveer 30 soorten van deze plant. Een voordeel van de Dieffenbachia is dat het een goede luchtzuiveraar is. Leuk feitje: deze plant is vernoemd naar Dhr. Dieffenbach, de tuinman van prinses Sisi.

dieffenbachiaBron: crocus

Peperomia

De Peperomia Argyreia wordt ook wel Watermeloenplant genoemd. Niet zo gek, want hij lijkt door de tekening op het blad sprekend op een watermeloen. De bladeren van deze plant zijn wat dikker en kunnen daarom wel tegen een stootje. Vervaagt de tekening van het blad? Dan is dat meestal omdat de plant te weinig licht krijgt. Zet hem dus niet op een te donkere plek.

peperomiaBron: plantswithben

Tradescantia

Een andere plant die erg populair aan het worden is, is de Tradescantia. Deze wordt ook wel de Vaderplant genoemd. Vooral de Tradescantia Nanouk en Tradescantia Zebrina zijn populaire soorten. Dit plantje brengt kleur in ieder interieur. De bladeren zijn namelijk niet alleen groen, maar ook paars/roze. Wat een eyecatcher!

tradescantiaBron: houseplanthouse

Zie ook:
-Dit zijn de mooiste eyecatchers van kamerplanten
-Deze kamerplanten kunnen onwijs groot worden
-Vliegjes bij je planten? Zo kom je er vanaf!

Tuin

Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

geschreven door Gabrielle
Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

Lente is de perfecte tijd om samen met je kinderen de tuin in te gaan en ze te laten zien dat tuinieren wel leuk kan zijn. Tuinieren met kinderen is niet alleen leuk en verrijkend, het is ook een geweldige manier om ze te leren over de natuur, verantwoordelijkheid en het bela...

meer...