Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

6 interieurtips voor kleine, chique woonkamers

geschreven door Rosa
6 interieurtips voor kleine, chique woonkamers

Iedereen die in de stad woont heeft de uitdaging, om van een kleine ruimte toch iets leuks te maken. Daarom heb ik 6 tips samengesteld, zodat jij een nietszeggende kleine ruimte kan omtoveren tot een chique ruimte.

1. Zet je meubels niet tegen de wand

Als je je meubels direct tegen de wand aanzet, creëer je niet automatisch meer ruimte. Je laat een kamer eerder 'hokkerig' overkomen dan dat je het gewenste, ruimtelijke effect krijgt. Kies er daarom eerder voor om de meubels een klein stukje van de wand af te zetten.

2. Multifunctionaliteit

Tegenwoordig wordt multifunctionaliteit ontzettend gewaardeerd. Dit geldt dus ook in het interieur. Kies multifunctionele meubels. Denk hierbij aan een salontafel met opbergruimte, een tv-meubel met lades waar je spulletjes kunt opbergen of aan een grote kast die zowel als boekenkast als servieskast dient.

Bron: Westelm

3. Spiegels

Een van de simpelste en meest effectieve manier om je woonkamer groter te laten lijken, is door simpelweg een spiegel op te hangen. Dit staat ontzettend chique in de kamer en je interieur lijkt direct een stukje groter.

Bron: 100 layer cake

4. Grotere meubels

Je zou denken dat je in een kleine ruimte, kleine meubel moet neerzetten. Het tegendeel is waar. Door grotere meubels neer te zetten, heb je minder ruimte voor andere troepjes. Kies liever voor een grote bank, dan voor een kleine bank en een fauteuil. Zo bespaar je ruimte en oogt de kamer een stuk opgeruimder.

Bron: Domino

5. Houd het licht en rustig

Dit is de meest voor de hand liggende tip, maar dat maakt 'm niet minder effectief. Houd de kamer in een licht en rustig kleurenpalet. Hoewel een donker interieur prachtig is, is het niet aan te raden om dit in kleinere ruimtes te doen. Door de ruimtes licht en rustig te houden, oogt het groter en minder rommelig.

Bron: The every girl

6. Bedenk een goede structuur

Als je veel boeken hebt, is het handig deze te structureren op kleur. Zo oogt de boekenkast veel rustiger doordat alle kleurtjes bij elkaar zijn gesorteerd. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor boeken, maar ook voor andere accessoires. Denk aan vaasjes, bloemen of kandelaars. Probeer het in een dezelfde kleurstelling te houden.

Bron: Coco lapine design

Tuin

Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

geschreven door Gabrielle
Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

Lente is de perfecte tijd om samen met je kinderen de tuin in te gaan en ze te laten zien dat tuinieren wel leuk kan zijn. Tuinieren met kinderen is niet alleen leuk en verrijkend, het is ook een geweldige manier om ze te leren over de natuur, verantwoordelijkheid en het bela...

meer...