Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Inspiratie

6 simpele tips om je slaapkamer een upgrade te geven

geschreven door Mara
6 simpele tips om je slaapkamer een upgrade te geven

De slaapkamer: de plek in het huis die vaak het minste aandacht krijgt qua styling. Zonde! Juist in de slaapkamer is het belangrijk dat je je er prettig voelt. Hoogste tijd dus om deze plek een upgrade te geven. HomeDeco geeft je tips hoe je dat kunt aanpakken!

1. Maak gebruik van een vloerkleed

De wekker gaat vroeg, het is koud buiten en dan moet je ook nog eens je bed uit. Bah! Je staat op en je komt direct met je voeten op een koude vloer. Niet echt lekker wakker worden zo.

Maak daarom gebruik van vloerkleden! Het maakt de kamer niet alleen knusser, het is ook lekker warm aan je voeten. Kies voor kleine exemplaren of ga juist voor een groot vloerkleed die groot deel van de kamer bekleedt.

Gebruik een vloerkleed

2. Plaats een stoel (of twee)

Handig om er je schoenen aan te trekken, je outfit voor de volgende dag op klaar te leggen of om er gewoon even in alle stilte kunnen relaxen. Heb je een wat kleinere slaapkamer? Plaats dan een matching bankje tegen het voeteneinde van je bed om ruimte te besparen. Handig!

Plaats een stoel

3.Hang spiegels op

Een spiegel geeft een ruimte al snel een chique en luxueuze uitstraling. Hang er meerdere naast elkaar op voor een echt glamour gevoel. Zie je jezelf liever niet liggen als je in bed ligt? Hang ze dan aan de zijkanten of boven het bed. Hoef je niet steeds te schrikken van je eigen gezicht in het donker. ;)

hang spiegels op

4. Leg extra kussens op het bed

Je bed helemaal volgooien met kussens is misschien een beetje overdreven, maar twee tot vier extra sierkussens geeft je slaapkamer wel wat meer volume.

Simpele shop tip: in de winkel is het vaak moeilijk om te bepalen of de kussens mooi zullen matchen met de rest van de slaapkamer. Koop daarom twee keer zoveel kussens als dat je eigenlijk nodig hebt en ga thuis mixen en matchen. De kussens die niet mooi bij het geheel staan, breng je vervolgens gewoon weer terug naar de winkel.

Extra kussens op het bed

 
 
Heb jij de HomeDeco Binnenkijken App al?
Laat je inspireren door foto’s van echte interieurs. Kijk binnen bij anderen of maak makkelijk en snel je eigen Binnenkijker!
 
Download voor iPhone

5. Style je nachtkastje

Een nachtkastje is niet alleen praktisch, het kan de kamer ook meer karakter geven. Kies voor een variant met lades om daar alle noodzakelijke (en niet echt decoratieve) items in op te bergen. Bovenop plaats je decoratie om je slaapkamer iets meer sfeer te geven. Onthoud wel: de slaapkamer is een plek waar je tot rust wil komen, stal het daarom niet te vol. Minimalisme is de key. Kies bijvoorbeeld voor een aparte lamp en een vaas met bloemen.

Style je nachtkastje

6. Kies de juiste verlichting

Het verkeerde licht kan een echte sfeer-killer zijn; zo zorgt één felle plafondlamp nu niet echt voor sexy en zwoele slaapkamer. Maak daarom gebruik van dimmers op je plafond- of hanglamp en bepaal zo zelf hoeveel licht je wil hebben. Tip voor de bedlampjes: gebruik lampen van ongeveer 60 Watt. Dat is genoeg om een boek te kunnen lezen, maar zacht genoeg om niet verblind te raken. ;)

Kies de juiste verlichting

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...