Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Inspiratie

6 tips om ieder interieur net iets mooier te maken

geschreven door Mara
6 tips om ieder interieur net iets mooier te maken

Het inrichten van je huis kan soms best lastig zijn; je hebt de ruimte helemaal gedecoreerd, maar je mist vervolgens dat 'wauw'-effect. Daarom hebben we zes tips verzameld waarmee je ieder interieur nét iets mooier maakt. Succes!

1. Plaats bloemen en planten in de kamer

Bloemen en planten zorgen voor levendigheid in je interieur en creëren een gezonde sfeer. Uit onderzoek van Rutgers (klik hier) blijkt zelfs dat bloemen je niet alleen vrolijk maken, maar ze je ook een gevoel van levensvoldoening geven. Wow!

Wanneer je graag een aantal kamerplanten in je huis wil hebben staan, denk dan eerst even om de volgende punten: volg altijd de verzorgingsinstructies op die je bij de plant krijgt. Voorkom uitdroging door 'm niet bij de verwarming te zetten, stof 'm regelmatig af en geef je kamerplant vooral niet te veel water. Houd je je aan deze richtlijnen, dan moet het helemaal goed komen - zelfs als je geen groene vingers hebt.

Booglamp
Bron: Turbulences Deco

2. Investeer ook in de kleine, onbelangrijke details

Alle kleine details bij elkaar kunnen voor een geheel andere uitstraling van de kamer zorgen. Vergeet hier dan ook niet aandacht aan te besteden!

Vervang bijvoorbeeld de plastic kledinghangers in de gang voor mooie, houten exemplaren voor een chique look. Bewaar alle tijdschriften en folders in een mand in plaats van zo los op een stapeltje en ruil de oude beker waar je je afwasborstel of pollepels in bewaart, om voor een mooie vaas of pot.

Booglamp
Bron: Decor8blog

3. Geef aandacht aan de vloer

Iets wat veel mensen vergeten: de vloer. Dat Scandinavische stijltje wat je graag in huis wil halen, zal nooit helemaal tot zijn recht komen met de verkeerde vloer en die industriële look wordt niet behaald met een keurig kliklaminaatje. Een vloerkleed kan je al een eind op weg helpen.

Besteed daarom ook zeker aandacht aan de vloer, om je interieur tot een hoger niveau te tillen. Heb je een klein budget? Een mooi vloerkleed doet ook al wonderen.

Booglamp
Bron: NikiGem

4. Ga niet met iedere trend mee

Van een groepje cactussen in je huis tot de 'all white' trend: je hoeft niet overal aan mee te doen. Kies alleen de trends uit die je heel erg leuk vind én die bij jou en je levensstijl passen.

Met rond rennende kinderen kun je die groep cactussen beter achterwege laten en wanneer je regelmatig iets uit je handen laat vallen, raden wij je aan om die witte bank maar te laten staan. Of je moet geen probleem hebben met chocolade- en rode wijnvlekken hebben uiteraard.

Booglamp
Bron: No Home Without You

5. Werk je bedrading netjes weg

De bedrading van je televisie en andere apparaten is een ware doorn in het oog. Het komt je interieur dan ook niet ten goede wanneer je alle draden nog zichtbaar ziet lopen.

Het is even een vervelend klusje, maar door alles netjes weg te werken ziet je huis er direct mooier uit. Gewoon eens doen op een regenachtige zondag en je hebt er nog een lange tijd plezier van!

Booglamp
Bron: Nordic Design

6. Maak één opvallende keuze

Soms is de kamer net iets té gestyled, waardoor je dat 'wauw'-gevoel mist. Probeer daarom één opvallend meubelstuk in je interieur te plaatsen of een opvallend hoekje te creëren. Zo maak je je interieur origineler en unieker en onderscheidt je je van anderen.

Booglamp
Bron: Passionshake

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...