Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

6 tips om je kleine badkamer groter te doen lijken

6 tips om je kleine badkamer groter te doen lijken

Ben jij, net als heel veel mensen, in het bezit van een kleine badkamer waar je gek wordt van dat hokkerige gevoel? Lees dan gauw verder! Want het is zo fijn om na een lange werkdag even te kunnen relaxen in een fijne badkamer waar je je niet opgesloten voelt omdat het zo klein is.

6 tips van ons voor jou om een kleine badkamer groter te doen lijken. Neem ook eens een kijkje bij onze favorieten onderaan de pagina!

1. Gebruik lichte kleuren

Om je badkamer optisch groter te doen lijken is het van belang om lichte kleuren te gebruiken. Dit geldt eigenlijk voor iedere ruimte in het huis. Als je voor donkere kleuren kiest, zal de ruimte voor je gevoel kleiner lijken en ga je voor lichte kleuren, dan zal de ruimte een stuk groter ogen. Door de reflectie van het daglicht op lichte wand- en vloertegels lijkt de badkamer groter.

Bron: Deavita

2. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Een andere tip om de badkamer groter te doen lijken is om een extra grote spiegel te plaatsen. Ga voor het beste effect niet voor een vierkante maar voor een horizontale langwerpige spiegel.

Bron: Nikole Ramsay

3. Tegels

Het is beter om grotere tegels te gebruiken in de badkamer. Door het gebruik van grotere tegels zijn er minder voegen zichtbaar. Dit oogt rustiger en dus tegelijkertijd ook ruimer. Wil je toch kleinere tegeltjes, als mozaïek, gebruiken? Gebruik deze tegeltjes dan alleen om bepaalde stukken in de badkamer de accentueren. Bijvoorbeeld bij de douche of op de ombouw van het toilet.

4. Houd het netjes!

Een hele simpele tip maar misschien wel het meest effectief! Een opgeruimde badkamer straalt rust uit. Het rustig houden van de badkamer is erg belangrijk als je de ruimte groter wil laten lijken.

5. Transparante douchewand

Wanneer je bijvoorbeeld een stenen douchewand plaats, wordt gelijk je zicht geblokkeerd. Dit zal de ruimte nog kleiner maken. Gebruik als oplossing een glazen douchewand. Daarnaast geeft een inloopdouche ook een ruimtelijker effect dan een douchebak of -cabine. Een wereld van verschil!

Bron: Gofeminin

6. Zwevende meubels

De laatste maar ook zeker een belangrijke tip is om zo veel mogelijk zwevende meubels te gebruiken. Denk aan een hangend toilet en badkamermeubel. Omdat de vloer leeg blijft, creëer je een ruimtelijker effect én voorkom je allerlei grote blokken in je badkamer.

Bron: Marsha Golemac

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...