Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Inspiratie

7 manieren om een kleine ruimte een kerstmetamorfose te geven

geschreven door Gaby
7 manieren om een kleine ruimte een kerstmetamorfose te geven

Kerst draait voor een groot deel om de warme en gezellige sfeer, natuurlijk is een grote kerstboom in huis halen dan ontzettend leuk. Alleen niet iedereen heeft hier de ruimte voor. Daarom laat ik je graag zien wat je allemaal kunt doen om jouw kleine ruimte om te toveren tot een waar kerstparadijs! Want een kleinere ruimte heeft natuurlijk ook juist de charme dat het sneller knus aanvoelt.

Verlichting

Zelf kan ik geen genoeg krijgen van kerstlichtjes, daarom vind je ze in mijn studio ook overal. Rondom het plafond, voor het raam en in de kerstboom. Natuurlijk kan je dit in je eigen ruimte in meer of mindere maat toepassen, maar lichtsnoeren zijn nooit een slecht idee om het binnen sfeervol te maken. En toch niet zo fan van echt een lichtsnoer? Ook verlichting in de vorm van bijvoorbeeld een ster, heeft natuurlijk de ultieme kerstuitstraling.

verlichting kerstsfeer kerstlichtjes in kleine ruimte




 

Kersttafereeltje

Om de winterse sfeer in huis te halen kun je ook groepjes maken van kleinere kerstdecoraties. Denk aan tafereeltjes op je (salon)tafel of dressoir. Het staat net wat vlotter dan om maar één kleine accessoire neer te zetten en het idee komt daardoor beter over.

kersttafereel met boompjes en huisjes ter decoratieBron: Bijkimenmilainhuis via HomeDeco Binnenkijken




 

Een smalle of kleinere kerstboom

Wanneer je nog ruimte op de vloer over hebt om een wat hogere kerstboom neer te zetten, ga dan voor een smalle boom. Zo neemt hij niet te veel ruimte in, maar maakt hij nog wel net zoveel indruk als andere hoge kerstbomen. Helemaal geen ruimte meer over om nog een extra boom neer te zetten op de vloer? Kijk dan eens of je ruimte kan maken op een dressoir voor één of twee kleine boompjes. Zo staat je kleine kerstboom toch op een fijne hoogte en het kerstgevoel zit zo ook helemaal goed.

kleine kerstboom voor in kleine ruimte




 

Je kamerplant als kerstboom

Heb je helemaal geen plek voor een aparte kerstboom maar heb je wel kamerplanten? Denk er dan eens over na om van je kamerplant een kerstboom te maken. In een wat grotere plant kun je prima lichtjes hangen en soms zelfs een aantal kerstballen, superleuk dus!

ficus kamerplant als kerstboom met verlichting en ornamentenBron: Charlotte Lambert




 

Kerstkransen en -slingers

Overige kerstdecoraties die ook super sfeervol zijn, zijn kerstslingers (of guirlandes) en kerstkransen. Je kan bij een kerstkrans bijvoorbeeld gaan voor het klassieke exemplaar dat je aan de deur hangt of zoals op de foto hieronder: eentje die je op een kast kan neerzetten.

Kerstkrans met mistletoe hangerBron: Britt_vandenbroek via HomeDeco Binnenkijken




 

Vazen vullen met kersttakken

Wat leuk is aan deze oplossing is dat je waarschijnlijk normaal gesproken ook wel een vaas met bloemen in huis hebt staan. Vervang die bloemen in deze periode van het jaar eens voor kersttakken. Dit kunnen de echt groene takken zijn of zoals bij Alice thuis: normale takken waar leuke kerstornamenten in zijn gehangen, wees lekker creatief dus!

vaas met kersttakken en decoratie en ornamentenBron: Alice1 via HomeDeco Binnenkijken




 

Kaarsen

Mijn laatste logische oplossing is: kaarsen! Naar mijn mening is er bijna niets sfeervoller dan brandende kaarsen in huis. Gelukkig worden deze tegenwoordig gemaakt in de allerleukste vormen, maar ook een simpel waxinelichtje in een mooie houder doet het goed! Maak vooral groepjes, dan is de sfeer gegarandeerd goed.

kerstkaarsen in lichte tintenBron: Bijrebecca_nl via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
- 6x de leukste subtiele kerstversiering
- De leukste kerstdecoratie voor de Bohémien woonstijl
- De leukste kerstdecoratie voor de Scandinavische woonstijl

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...