Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Accessoires

7 tips om het juiste vloerkleed te kiezen

geschreven door Julia
7 tips om het juiste vloerkleed te kiezen

Na dagenlang zoeken naar het perfecte vloerkleed denk je eindelijk dat je hem gevonden hebt. Je koopt het kleed, haalt hem thuis uit het plastic en... de kleuren matchen niet met de rest van je interieur en het formaat klopt niet! Een frustrerende situatie die vaak voorkomt maar die zeker voorkomen kan worden. Hieronder geef ik je acht tips waarmee je het juiste vloerkleed in huis haalt en laat ik foto's zien van onze 'binnenkijken gebruikers' die deze tips goed hebben toegepast.

1. De kleuren

Tip 1: Besteed niet teveel tijd aan het precies matchen van kleuren. Als je kleed precies matcht met de rest van je interieur, kan dit er te gemaakt uitzien. Op de foto hieronder komen de kleuren van de kussens niet exact terug in het kleed, maar staan de kussens er toch mooi bij.
Tip 2: Als je je hele interieur wilt vernieuwen en naast een vloerkleed ook nieuwe meubels gaat kopen, koop dan eerst het vloerkleed. Haal vervolgens kleuren uit het vloerkleed die je in de rest van je interieur kunt verwerken.
Tip 3: Ga voor een licht vloerkleed in een kleine ruimte. Zo lijkt de ruimte groter.

Bron: huizemus

2. De grootte

Tip 4: Zorg dat je meubels een stuk op het vloerkleed komen te staan. Zo lijkt de ruimte groter. Op de foto's hieronder is deze tip goed toegepast. De bank staat op het vloerkleed.

Bron: liefs_baukje

Bron: wonenbyes

3. het mixen van vloerkleden

Tip 5: Wanneer je meerdere vloerkleden in één ruimte hebt liggen, is het het mooist als deze elkaar aanvullen. Begin met een neutraal, eenvoudig vloerkleed en zoek daar een meer uitgesproken vloerkleed bij. De foto's hieronder zijn gemaakt in hetzelfde huis. Omdat het vloerkleed bij de bank vrij neutraal is, kan het kleurrijke vloerkleed er prima bij.

Bron: festiv

4. Het kopen

Tip 6: Het makkelijkst is om wat elementen uit je interieur mee te nemen naar de winkel. Een vloerstaal, kleurstalen en wat stoffen bijvoorbeeld. Zo kun je alles bij elkaar leggen en zie je gelijk of alles een mooi geheel vormt.
Tip 7: Meet de ruimte op zodat je precies weet welk vloerkleed wel en niet geschikt is qua afmetingen. Zo kan je gelijk het juiste formaat kopen en hoef je niet terug naar de winkel omdat het vloerkleed te klein of te groot is.

Bron hoofdafbeelding: stillstars

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...