Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Inspiratie

7x fouten die bijna iedereen maakt met z'n boekenkast

7x fouten die bijna iedereen maakt met z'n boekenkast

Een boekenkast in je huis staat altijd fantastisch! Of het nu een echte grote kast is of een geïmproviseerde versie met verschillende planken onder elkaar. Het geeft je huis meteen een luxe en stijlvolle uitstraling.
Als je zo'n mooie kast in huis hebt, wil je natuurlijk wel dat 'ie prachtig gestyled is! Gelukkig hebben wij een aantal 'regels' voor je opgesteld waarmee jij je boekenkast kunt omtoveren tot een waar pronkstuk in je interieur.

1. Geen systeem in je boeken hebben

Onze voorkeur gaat naar de boeken op kleur sorteren, maar je kunt je boeken natuurlijk ook op grootte of auteur sorteren. Dit geeft een hele rustige uitstraling.

Bron: Mydomaine




 

2. De plaatselijke bibliotheek willen zijn

Dat je een boekencollectie hebt waar je u tegen zegt, wil nog niet zeggen dat je alle boeken hoeft uit te stallen. Het is natuurlijk heel makkelijk om al je boeken in een mooie kast uit te stallen, maar het oog wilt ook wat. Combineer je boeken dus met mooie vaasjes, foto's of andere decoraties.

Bron: Bliss at home




 

3. Zet er geen onnodige spulletjes op

Zet geen oude, onnodige spullen in je zorgvuldig gestylde kast. Denk hierbij aan glazen beeldjes uit je kindertijd of studieboeken waar je nooit meer iets mee doet. Gooi de spullen weg waar je nooit meer naar omkijkt en schaf mooie manden aan waar je de losse troepjes ingooit die je wél wilt bewaren. Dit staat een stuk mooier en het scheelt natuurlijk een hoop tijd met schoonmaken.

Bron: The design dare devil




 

4. Teveel kleine accessoires tonen

Als je de boekenkast gaat stylen kun je het beste eerst de grote objecten plaatsen. Zo kun je precies zien hoeveel ruimte je overhebt en grote objecten leiden de aandacht minder af. Je kunt de overgebleven ruimte opvullen met kleine accessoires en boeken.

Bron: Amber interior design




 

5. Geen belijning gebruiken

Als je een boekenkast styled moet je rekening houden met de belijning van de kast en kun je eventueel eigen 'belijning' creëren. De boeken kun je zowel verticaal als horizontaal etaleren voor een speels effect. Dan kun je op de horizontale boeken nog een mooi object plaatsen. Bij accessoires kijk je naar de grootte van de accessoires en combineer je de grote met de kleine accessoires voor het rustigste, mooiste resultaat.

Bron: Style by Emily Henderson




 

6. Geen lege ruimtes gebruiken

Je boekenkast moet niet zo vol zijn dat je ogen geen tijd hebben om te 'rusten'. Zorg daarom altijd voor lege ruimtes. Denk hierbij aan een boek, in een boek zitten ook witregels en alinea's, puur om je ogen even 'uit te laten rusten'.

Bron: Her New Tribe




 

7. De regels niet breken

Regels zijn er om gebroken te worden! Nu weet je de basisregels van het stylen van een boekenkast. Denk eraan dat je de regels best mag breken waar jij dit nodig vindt. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen stijl in huis en iedereen vindt iets anders mooi. Het belangrijkste is dat jij een kast creëert waar jij ontzettend blij mee bent!

Bron: My domaine




 

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...