Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND 
  • Shop 400+ merken
Slaapkamer

7x leuke ideeën voor een tienerkamer

geschreven door Julia
7x leuke ideeën voor een tienerkamer

Alle kinderen bereiken op een gegeven moment een leeftijd waarop ze hun kamer niet meer leuk vinden. Ze vinden hun kamer kinderachtig en willen bijvoorbeeld een nieuwe kleur op de muur, een ander bed en een bureau voor het maken van huiswerk. Wil jouw kind een andere inrichting in de slaapkamer? In dit artikel geef ik je zeven ideeën voor een tienerkamer ter inspiratie. Dit zijn zowel kleine, als grotere ideeën.

Fotowand

Foto's brengen sfeer in elke ruimte en zijn erg leuk om een tienerkamer mee te decoreren. Het leuke is dat je er alle kanten mee op kunt. Als je creatief bent, kun je zelf een fotoslinger maken, of je kunt er één kopen. Daarnaast kun je natuurlijk ook in de weer met fotolijsten of kun je een wandrek ophangen waar je foto's aan kunt hangen.

fotoslinger-slaapkamerBron: Tahereh Amin
 

Bank

Kinderen vinden het vaak heel gaaf om een eigen bank in hun kamer te hebben. Ze kunnen hier bijvoorbeeld lekker met vrienden zitten. Als je kind een hoogslaper heeft, kan hier heel makkelijk een bank onder staan. Als er niet genoeg ruimte voor een bank is, kan er in plaats daarvan ook een fijne stoel neergezet worden.

bank-kinderkamerBron: Ruthie via HomeDeco Binnenkijken

 

Hangstoel

In plaats van een bank, kun je ook denken aan een hangstoel of hangmat. Een hangstoel kun je aan het plafond bevestigen. Een hangmat kun je door middel van beugels aan de muur vastmaken of als je kind een hoogslaper heeft, onder het bed hangen. Weer eens wat anders dan een gewone stoel! ;)

hangstoel-kinderkamerBron: Homelovv via HomeDeco Binnenkijken

 

Kunstbloemen

Dit is een ideetje voor de echte creatievelingen. Kunstbloemen aan de muur! Je kind kan helemaal zelf bepalen hoe de bloemen moeten komen te hangen. Je kunt ze bijvoorbeeld in een groepje bij elkaar hangen, of verticaal of horizontaal ophangen. Eventueel kan je van te voren een schets maken van hoe je de bloemen wilt ophangen.

kunstbloemen-slaapkamerBron: Meira_athome_ via HomeDeco Binnenkijken

 

Kledingrek

Met dit item kun je op een eenvoudige manier een lege muur opvullen. Je hebt kledingrekken in allerlei maten en stijlen, waardoor er voor elke kamer een geschikte variant is. Eventueel kun je het rek stylen door kleding in een bepaald kleurschema op te hangen.

slaapkamer-kledingrekBron: Mdliving via HomeDeco Binnenkijken

 

Gordijn

Dit is een handig idee wanneer je kinderen een slaapkamer moeten delen of wanneer je een afscheiding wilt maken tussen bijvoorbeeld het bed en het bureau van je kind. Tegenwoordig heb je allerlei soorten gordijnen in allerlei stijlen, maar je kunt er ook zelf één maken.

gordijn-roomdivider-slaapkamerBron: Shashi Chaturvedula

Make-up tafel

Draagt je kind al make-up? Dan is een make-up tafel een leuke toevoeging aan de slaapkamer van je kind. Je hebt er helemaal niet zoveel ruimte voor nodig. Zoals je hieronder ziet, kan de make-up tafel prima naast het bed staan. Maak het make-up hoekje af door een spiegel, vloerkleed en kruk.

make-up-tafel-slaapkamerBron: Rosalie17 via HomeDeco Binnenkijken

 

Zie ook:
-Van kinderkamer naar stoere tienerkamer
-Het leukste behang voor in de kinderkamer
-Kindervermaak voor in de tuin

 
 
Tuin

Creëer een groene oase in jouw tuin midden in de stad

geschreven door Lynn
Creëer een groene oase in jouw tuin midden in de stad

Stel je eens voor: een groene oase midden in de stad, waar je kunt ontsnappen aan de drukte en hectiek van het dagelijks leven. Een plek waar je vrienden en familie kunt uitnodigen, kunt loungen en kunt genieten van gezellige zomeravonden met heerlijk eten. Klinkt dat niet als...

meer...