Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Kerst

8 tips voor de mooiste gedekte kersttafels

geschreven door Rosa
8 tips voor de mooiste gedekte kersttafels

Met kerst wil je toch dat alles er prachtig uitziet. Je pakt extra uit in de keuken, doet net wat meer je best op je outfit, het huis is prachtig versierd en er klinkt kerstmuziek in alle ruimtes. Je eettafel hoort er natuurlijk ook prachtig en feestelijk uit te zien. Het beste servies wordt uit de kast getrokken, het mooiste bestek uit de la, een feestlijk tafelkleed wordt over de tafel gedrapeerd en er kunnen nooit genoeg decoraties op tafel staan! Mooie kaarsjes, een subtiele glitter, verse dennentakken en hier en daar misschien wel een kerstbal!

Laat je inspireren en tover jouw eettafel ook om in zo'n prachtige kersttafel!

Bron: The white company

1. Begin met de stoelen

Begin met het neerzetten van de stoelen rondom de eettafel, zo weet je precies waar alle borden komen te staan.

Bron: Tending the table

2. Tafellaken(s) en tafelloper(s)

Nu je weet waar iedereen komt te zitten kun je bepalen hoeveel tafellakens je nodig hebt en of je eventueel tafellopers wilt gebruiken. Let er op dat de tafellakens en tafellopers niet te lang zijn. Als er te veel stof over is, kan iemand per ongeluk al het servies van jouw zorgvuldig gedekte tafel trekken door alleen maar te gaan zitten of op te staan.

Bron: House and home

3. Borden en placemats plaatsen

Plaats de borden en eventuele placemats recht voor de stoelen zodat je kunt zien hoeveel ruimte dit precies inneemt. Als je meerdere borden in verschillende groottes op elkaar stapelt krijg je een leuk effect.

Bron: Remain simple

4. Plaats het bestek en de glazen

Dek het bestek zorgvuldig op. Het kleinste bestek voor het voorgerecht leg je aan de buitenkant, het grote bestek voor het hoofdgerecht ligt het dichtst tegen het bord aan. Het bestek voor het dessert wordt pas opgediend met het dessert zelf.
Zet tenslotte een mooi (wijn)glas schuin boven het bord. Vergeet geen waterglaasjes naast het wijnglas te zetten.

Bron: Néstor

5. Plaats de servetten

Plaats de servetten op het bord, je kunt ze eventueel mooie vormen vouwen of er een mooie servetring om plaatsen. Je kunt de servetten extra mooi maken door een klein dennentakje door de servetring te schuiven met een naamkaartje eraan.
Als je een menu hebt opgesteld kun je deze natuurlijk ook op het bord leggen of links naast het bord.

Bron: The Guardian

6. Behoud ruimte voor mandjes, schalen etc.

Als je de borden vanuit de keuken wilt serveren dan is de basis nu klaar. Wil je wat mandjes, schalen of pannen op tafel zetten dan kun je daar nu ruimte voor reserveren.

Bron: Wnetrza Zewnetrza

7. Begin met een mooie eyecatcher

Begin met mooie kandelaars, lantaarns, kerststukken, hoge vazen met kerstversiering of een mooie kerstkrans. Dit zijn vaak de grootste decoraties op tafel die ook de meeste ruimte innemen. Begin met de grootste accessoires en werk van daar uit naar de kleinere accessoires. Speel met verschillende hoogtes van de accessoires, dit staat extra leuk!

Bron: Style me pretty

8. Maak de tafel af

Decoreer de tafel nu af met kleinere versieringen, waxinelichtjes in mooie houders, kerstballen, strooi wat kerst-confetti en glitters over de tafel (niet op de borden en het bestek), zodat ook nadat de kaarsjes zijn gedoofd het er nog prachtig uitziet!

Bron: Livligerom

Bron: Rene Linjer

 
 
Planten

Zo sleep je je kamerplanten het najaar door

geschreven door Gaby
Zo sleep je je kamerplanten het najaar door

De dagen worden kouder en het begint langzamerhand steeds minder lang licht te worden. Tijd om jouw planten een beetje extra aandacht te geven! Als jij in het voorjaar weer volop van je kamerplanten wil genieten, is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden voordat het hartje win...

meer...