Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Inspiratie

In 5 stappen naar een Frans landelijk interieur

geschreven door Tessa
In 5 stappen naar een Frans landelijk interieur

Je kent ze vast wel. Foto's van prachtige landelijke kasteeltjes tussen de lavendel- en zonnebloemvelden van Frankrijk. Waarin niet alleen de hoge plafonds en de houten trappen mooi zijn, maar vooral ook die prachtige inrichtingen. Voor een Hollands huis is een volledige Franse look misschien wat over de top, maar ook met kleine aanpassingen kun jij je interieur toch een vleugje Franse joie de vivre geven!

1. De basis
Het kleurenschema van de Franse woonstijl draait om warmte en subtiliteit. Pastelkleuren lenen zich hier perfect voor uit. Denk er echter wel aan om de basis neutraal te houden. Dit gaat mooi samen met antieke meubels, een absolute must voor een Frans interieur!

Frans interieur moderne twist Bron: Gilles & Boissier

2. Woonkamer
De Franse woonkamer is dé verzamelplek voor meubelstukken met een geschiedenis. Combineer verschillende antieke items bij elkaar. Dit geeft je interieur een sterk karakter. Let er wel op dat het niet te frivool wordt. Een slimme tip hiervoor is om de basis simpel te houden en de antieke meubels af te wisselen met strakkere exemplaren. Door ook moderne items een plekje in de woonkamer te geven wordt de ruimte een chique geheel.

Warm Frans interieur Bron: My Domaine

3. Keuken en eetkamer
In de Franse keuken gaat alle aandacht naar de eettafel. Het liefst een lange met veel zitplaatsen voor familie en vrienden. Hang boven de eettafel een grote lamp op, zo valt de eetkamer nog beter op. De Fransen houden van mooi servies en laten dat graag aan hun gasten zien. Een glazen servieskast mag dan ook niet ontbreken. Koperen accenten maken de keuken tot lievelingsplek in huis.

Frans interieur met landelijke touch Bron: Bless'er House

4. Slaapkamer
Geen Franse slaapkamer is compleet zonder hemelbed. Kies voor een extra romantisch exemplaar in donkerbruin hout. Mooi te combineren met een brocante nachtkastje. Doorbreek de ruimte door crèmekleurig beddengoed toe te voegen. Wollen, linnen of katoenen plaids geven de finishing touch.

frans interieur neutrale tinten Bron: Stadshem via Delikatissen

5. Badkamer
Voor een authentieke Franse badkamer is het van belang te letten op de vormen van je meubels. Denk hierbij aan een ouderwets bad op pootjes. De vormen hiervan zijn niet hoekig, maar juist ietwat ronder. Kies hiervoor. Samen met een ouderwets opbergkastje, zilveren badkameraccessoires en frisse witte handdoeken maak je de look af. Valt een nieuwe vloer binnen je budget? Ga dan voor een kleine neutrale tegel.

franse interieuraccessoires Bron: Dpages via Interiores

Zie ook:
-Dit zijn de laatste tegeltrends voor in de badkamer
-Binnenkijken in een Frans huis met antieke accessoires
-HomeDeco gaat internationaal: Parijs

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...