Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Planten

Alles wat je moet weten over de orchidee

geschreven door Rosa
Alles wat je moet weten over de orchidee

Hoewel de orchidee voorheen een ietwat stoffig imago had, is 'ie op het moment enorm aan populariteit aan het terugwinnen! Dit vinden wij op de redactie ook niet zo gek. Het is namelijk een prachtige bloem met een bijzonder karakter. Wij vertellen je alles wat je over deze tropische plant!

Grote familie
Van alle plantenfamilies op de wereld, is die van de orchidee één van de grootste! Het aantal verschillende soorten wordt op zo'n 20.000 geschat. Veel te veel om allemaal op te noemen dus. Het is een subtropische plant die oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië en Australië komt. Grappig feitje: in de natuur zorgt de kolibrie voor bestuiving van de meest prachtige orchideeën.

Orchidee lichtrozeBron: Kolibri Company

Water geven van de orchidee
Wat betreft het water geven, is de orchidee redelijk kieskeurig. Zorg er dus voor dat je dit zorgvuldig doet! De beste manier is om eens per week / anderhalve week de orchidee een beetje water te geven. Doe dit wel van onderaf óf dompel de orchidee inclusief plastic kweekpot helemaal onder. Zorg er als je 'm onderdompelt wel voor dat je de plant eerst goed laat uitlekken voor je 'm terug in de sierpot zet. Het is af te raden om de orchidee van bovenaf water te geven.

Voordat je aan de slag gaat met de gieter, bekijk dan eerst de wortels even goed. Zijn deze lichtgrijs? Geef ze dan gauw een scheut water. Dit betekent namelijk dat ze droog staan. Zijn de wortels (donker)groen? Dan hebben ze voldoende water en hoeven ze nog even niets. Als er te veel water in de pot achterblijft is er een kans dat de wortels gaan rotten en je orchidee doodgaat. Dat willen we natuurlijk niet.

Orchidee wit in potBron: Kolibri Company

Hier kun je de orchidee het beste neerzetten
Je maakt de orchidee het gelukkigst als je 'm op een lichte plek in huis neerzet. De temperatuur moet zo rond de 18 - 23 graden zijn. Zet 'm niet in direct zonlicht. Hierdoor kunnen de blaadjes verbranden. Ook een plekje bij een kachel of verwarming is geen goed idee. Hier is de lucht vaak wat droger. De orchidee naast een fruitschaal zetten is helemaal af te raden. Veel (rijp) fruit geven namelijk een natuurlijke stof af, die de orchidee eerder laten verouderen.

Orchidee gouden pot gezichtBron: Kolibri Company

Orchidee diamond rozeBron: Kolibri Company

Koop de juiste kwaliteit
Bij het aanschaffen van een orchidee is het een goed idee om op de kwaliteit te letten. De orchideeën van Kolibri Company worden allemaal met heel veel liefde gekweekt in Nederland. Zij zijn gespecialiseerd in deze plant. Hierdoor weet je zeker dat je een plantje van goede kwaliteit koopt.

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...