Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

Alles wat je wilt weten over rozenbotteltakken

geschreven door Yentl
Alles wat je wilt weten over rozenbotteltakken

We spotten ze regelmatig in de interieurs van onze Binnenkijkers: de rozenbotteltak. De tak bevat prachtige rode vruchtjes en wordt veel binnengehaald tijdens het najaar. Maar wat is de herkomst en hoe verzorg je de tak zodat hij zolang mogelijk mooi blijft staan?

rozenbotteltakBron: Marjoleinbouhuijzen via HomeDeco Binnenkijken

Herkomst

2000 jaar geleden bestond de rozenbottel al en werd deze gegeten. Dit weten we doordat er in Engeland menselijke resten zijn opgegraven zijn van twee eeuwen oud met rozenbottelpitjes in de maag. De rozenbottel is een deel van de roos waarvan de bottels al door de Romeinen werden ingezet om de geneeskrachtige eigenschappen. Aangezien de rozenbottel afstamt van de roos is het symbool ook gerelateerd met de liefde: de rozenbottel staat namelijk symbool voor het wachten op de ware.

woonkamer met groen bankstelBron: Huizemus via HomeDeco Binnenkijkers

Verzorging

Zorg dat de vaas waar de tak in komt te staan schoon is en dat het water op kamer temperatuur is. Het water in de vaas moet vervolgens om de vijf dagen ververst worden en regelmatig worden bijgevuld. Zet de takken nooit in de buurt van een fruitschaal, verwarming, op de tocht of in de volle zon. Hier worden de takken niet mooier van en zijn ze sneller aan vervanging toe. Wil je nou juist dat de vruchtjes uitdrogen? geef de tak dan geen water.

grijze bank met grijze tegelvloerBron: Maartjewonen via HomeDeco Binnenkijken

Geneeskrachtige werking en eetbaar?

Ja! De rozenbottel is zeker eetbaar. Zo kun je er thee van maken, maar zijn ze ook perfect voor het maken van jam. Daarnaast heeft de rozenbottel een geneeskrachtige werking en zou hij kunnen helpen bij het verbeteren van de weerstand en tegen misselijkheid.

In huis

Naast dat de rozenbottel een echte sfeermaker is in ons najaarsinterieur, leent hij zich ook prima als kersttak! Wikkel er kerstlichtjes in of hang er kleine, minimalistische kerstballen in

rozenbottel met kersversieringBron: Sjennikegaal via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
-De leukste kerstcadeautjes voor de interieurliefhebber
-Is jouw huis te klein voor een kerstboom? Zo creëer je toch een kerstsfeer
-De leukste kerstdecoratie voor de Scandinavische woonstijl

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...