Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Koken & Tafelen

Bewezen: deze planten verwijderen kookluchtjes in huis

geschreven door Mara
Bewezen: deze planten verwijderen kookluchtjes in huis

Planten zijn de laatste jaren niet meer weg te denken uit ons interieur. Ze staan ontzettend leuk en ze maken je interieur een stuk levendiger en gezelliger. Maar dat niet alleen, want planten verbeteren ook het leefklimaat in huis. Win-win dus!

Vrijwel alle planten hebben een luchtzuiverende werking, maar er zijn een paar planten die echt de naam 'luchtzuiverende planten' hebben. Deze hebben, zoals de naam al doet vermoeden, nog veel meer effect op de gezondheid in huis. Uit onderzoek van het Amerikaanse NASA blijkt namelijk dat deze planten giftige en andere ongewenste stofjes uit de lucht kunnen verwijderen, waardoor de lucht dus schoner wordt. Uit de onderzoeken blijkt zelfs dat sommige planten de kookgeurtjes in de keuken en woonkamer kunnen verwijderen. Heb je met lekker veel knoflook gekookt of de frituurpan aangehad? De planten hebben een soort huidmondjes op de bladeren, die de schadelijke stoffen gemakkelijk verwijderen. Da's handig!

Voorbeelden van luchtzuiverende planten zijn onder andere: de Scindapsus (ook wel Devil's Ivy genoemd), de Spathiphyllum (Lepelplant), de Rhapis Excelsa (Stokpalm), de Sanseveria, de Graslelie en de Areca (goudpalm). Op HomeDeco.nl kun je (bijna) al deze planten shoppen:

Alle planten in ons assortiment bekijken? Klik dan snel hier!
Wil je meer lezen over planten? Klik dan hier om alle plantenblogs te zien.

Foto: The Design Files & Cantilever Interiors

 
 
Binnenkijken

Binnenkijken: huis op Bali met rotan meubels

geschreven door Julia
Binnenkijken: huis op Bali met rotan meubels

Tijdens het zoeken naar interieurinspiratie kom je soms echte pareltjes tegen. Vandaag kijken we binnen in zo'n pareltje: een prachtig huis op Bali. Het huis heeft spierwitte muren, grote raampartijen, een grijze betonvloer en als kers op de taart: een zwembad. De meeste meubels van dit huis slui...

meer...