Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND 
  • Shop 400+ merken
Blogger we love: Anneke van Muy Bien
Blogger we love: Anneke van Muy Bien
geschreven door mara

Blogger we love: Anneke van Muy Bien
Op de blog Muy Bien schrijft Anneke over interieur dat haar inspireert. Ook haar eigen huis is om door een ringetje te halen. Ik stelde haar vijf vragen!

 
 
 
 
Op welke plek in huis ben je het meest trots?
Het meest trots ben ik op de keuken. Het was een van de eerste dingen die sneuvelde toen ik mijn huis kocht, want oh wat was de keuken die erin zat lelijk! In een Belgisch tijdschrift spotte ik het idee om cementen vloertegels op de wand te zetten. Ik ben ook nog steeds blij dat ik voor het vergrijsde bruin van de keukenkastjes koos!

Gemixt met de moderne Chinese bruidskast in grijsbruin eiken, souvenirs, betonlook vloertegels, vintage tafeltje en een design tijdschriften rek met kookboeken, is het een van mijn favoriete plekken in huis.

 
 
 
 
Wat vind je onmisbaar in een interieur?
Planten en souvenirs!! Ik kan echt niet zonder groen in huis. Al jaren staat mijn huis vol planten, zelfs in de keuken, badkamer en op de slaapkamer. Ik ben dan ook helemaal dol op de Urban Jungle trend van de laatste tijd. Die geeft me steeds weer het excuus om een nieuw exemplaar te kopen! ;-) Gemixt met een aantal planten die ik al meer dan de helft van mijn leven heb, is het telkens weer een verrassend en verfrissend plaatje.

Om je huis een persoonlijke touch en eigen verhaal te geven, zijn souvenirs onmisbaar. Ik probeer altijd wel iets van mijn reizen mee te nemen, dat vervolgens een plekje in huis krijgt. Ze vertellen kleine verhalen en doen me denken aan de inspirerende mensen en plekken die ik op mijn reizen gezien heb. Het boek Nomad van Sybella Court is mijn grootste inspiratiebron om soms de meest onhandige potten en manden mee naar huis te slepen.

 
 
 
 
Welk item is je het meest dierbaar?
Dat zijn er een paar: als eerste natuurlijk de stoelen bij mijn eettafel. Die zijn door mijn ouders met liefde geschuurd en gelakt en het zijn nu echte blikvangers in huis. Het schoolbord van mijn vader, waar hij, mijn zusje en ik (en later mijn nichtje en neefje) enorm veel mee gespeeld hebben.

En natuurlijk het zwarte kacheltje van mijn oma. In de oorlog hield het haar en mijn vader een beetje warm. Jammer genoeg is het een petroleum kacheltje, dus stoken zonder zwarte walm is niet mogelijk. En tenslotte zijn alle souvenirs die ik meenam van al mijn reizen mij dierbaar.

 
 
 
 
Wat is jouw ultieme stijltip?
Durf te mixen! Woontrends komen en gaan, maar een mix van al die verschillende spullen maken je huis persoonlijk en sfeervol. Als je meubels basic zijn, past daar eigenlijk alles bij. Kies voor een aantal hoofdkleuren in huis, zodat je met accessoires en planten steeds weer de laatste woontrends kunt toevoegen.

Gooi niet te snel je spullen weg; alles is ineens weer hip, dus fijn als je het dan weer uit de kast kunt halen om er een nieuw hoekje mee te maken. Vintage, IKEA of design: eigenlijk past alles bij elkaar!

 
 
 
 
Wat is je favoriete woonwinkel en -merk?
Mag ik maar één winkel en merk noemen?! ;-) Ik houd van mixen in huis, zodat het een persoonlijke uitstraling krijgt en ik heb daarom ook meerdere favoriete merken en winkels. Bij winkels als Deens.nl, Søstrene Grene, WAUW (in Den Haag) en Sissy-Boy Homeland weet ik altijd wel weer een musthave vinden. Maar ook spullen van IKEA en de kringloopwinkel kan ik niet weerstaan.

Qua merken blijven Madam Stolz en Household Hardware favorieten, net als de borduurringen va Instantcrush.nl.