Blogger we love: Judith & Co

geschreven door mara

Blogger we love: Judith & Co

Blogger Judith is liefhebber van stoer en landelijk wonen met een ingetogen, warme sfeer. Haar interieur valt op, vooral tussen de vele Scandinavische interieurs die je ziet op Instagram en Pinterest. Juist daarom stelde ik Judith onze welbekende vijf interieurvragen!


Op welke plek in huis ben je het meest trots?
Eigenlijk ben ik trots op het geheel, aangezien ik zowel de buitenkant als de indeling van onze woning zelf heb ontworpen. Hierdoor had ons huis niet meer eigen en op maat kunnen zijn!

Maar als ik echt moet kiezen voor één plekje dan zou dat ongetwijfeld de stoere schouw (ook weer naar eigen ontwerp) zijn in combinatie met het grote panoramaraam. Wanneer je lekker voor de haard zit, heb je een vrij uitzicht over de landerijen!

Wat is je favoriete woonwinkel en -merk?
De meest inspirerende woonwinkel vind ik 'Het Hoogehuys' in Kessenich, net over de grens van België. Dat zijn twee woonwinkels op loopafstand van elkaar. De eerste winkel is aan huis en de tweede winkel zit in een voormalig grenspand. Zeker tijdens hun sfeerdagen voor kerst, wanneer ook de deuren van het woonhuis geopend zijn en alles extra mooi gedecoreerd is, is dit écht een aanrader voor de liefhebber van landelijk wonen. Verder ben ik meer van de unieke stukken dan van de merken.

Wat vind jij onmisbaar in een interieur?
Sfeer! Sfeer is allesbepalend voor mij en wanneer ik thuis kom, voelt ons huis als een warm bad. Dit creëer ik door een goede basis met het gebruik van warme kleuren, natuurlijke materialen en zacht licht. Kaarsen branden hier dan ook bijna altijd. Ook kalkverf (of krijtverf wanneer je liever voor wat meer praktisch kiest) is een instant sfeermaker.

Welk item is je het meest dierbaar?
Spullen zijn allemaal vervangbaar en voor de hand liggend is dat foto's mij dierbaar zijn. Maar als je nu vraagt naar mijn favoriete woonitem, dan ben ik ontzettend blij met de prachtige, robuuste tafels die mijn man Bas heef gemaakt van oud eiken. Hij heeft niet echt kennis of ervaring wat betreft houtbewerking, dus ik vind het knap wat hij voor elkaar gekregen heeft!

Wat is jouw ultieme stijltip?
Wees niet hebzuchtig! Ik zie regelmatig dat mensen iets voor hun interieur willen kopen, maar dan niet teveel willen uitgeven; veel voor weinig dus. Ook ik heb mezelf daar in het verleden weleens schuldig aan gemaakt. Dan kwam ik weer thuis met iets waarvan ik dacht: "Leuk, maar waar láát ik het?". Daar ben ik vanaf gestapt, ik koop bewust en spaar liever door voor één mooi item, wat dan ook echt meerwaarde is voor mijn interieur.

Meer zien van Judith?

Blog: Judith-en-co.blogspot.nl
Binnenkijker: Judith_en_co

 

Onze favorieten:

     
Follow us:
   
BlogSociety