Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  • Shop bij 200+ winkels en merken op één plek
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Bloggers we love

Blogger we love: Nina van Fancy Design

geschreven door Mara
Blogger we love: Nina van Fancy Design

Nina is werkzaam als fotograaf onder de naam Fancy Design. Op haar blog Fancy Styling schrijft ze over de leukste interieurtrends, originele DIY's en natuurlijk plaatst ze ook regelmatig foto's van haar eigen huis.

Wat is je favoriete plekje in het huis?
Als ik heel eerlijk ben dan denk ik meteen aan mijn bed. Onze slaapkamer is een heel fijne en rustgevende plek waar ik heerlijk kan ontspannen, liefst met zoveel mogelijk kussens in bed. Maar eigenlijk is elke plek waar ik (tussen veel kussens) kan relaxen favoriet. Als het zonnetje lekker schijnt is dat het tuinbed of de hangmat en als het buiten koud is, is de chaise longue naast de verwarming een heerlijke plek.

Blogger Fancy Design

Blogger Fancy Design

Op welke plek in huis ben je het meest trots?
Op mijn vlinderstoel; een low-budget versie van de leren vlinderstoel die al een tijd op mijn verlanglijstje stond. Ik heb een oerlelijk exemplaar op Marktplaats gekocht, het frame gespoten en zelf een hoes gemaakt van cognackleurig imitatieleer. Ik ben zo trots op het eindresultaat dat de dure zadelleren variant niet eens meer op mijn verlanglijstje staat!

Blogger Fancy Design

Wat is je favoriete woonwinkel en -merk?
Mag dat ook Marktplaats zijn? Haha! Ik houd er zo van om daar rond te neuzen tussen de tweedehands spulletjes. Wehkamp heeft mooie producten en vooral hun retourservice is erg handig. Verder struin ik regelmatig de websites af van H&M, Kwantum, Leenbakker, IKEA en Xenos. Als de accessoires niet duur zijn, kan ik met een gerust hart regelmatig afwisselen.

De merken Hay, Bloomingville, House Doctor en HK Living vind ik erg mooi, maar ik vind het leuker om een vintage item op de kop te tikken voor weinig geld en op te knappen of zelf een kussenhoes te naaien.

Blogger Fancy Design

Wat vind jij onmisbaar in een interieur?
Behalve heel veel kussens, mooie planten en kleurrijke bloemen vind ik vooral eigenheid onmisbaar. Items en kleuren die iets over jezelf vertellen, over je persoonlijkheid, je passies, je relatie. Ik hoorde ooit eens een stylist zeggen: Wat kan een vreemde die jouw huis binnenkomt over jou vertellen aan de hand van je interieur? Kan diegene zien wie je bent en waar je van houdt? Vanaf dat moment ging ik met andere ogen naar ons interieur kijken. Ik zag vooral een verzameling spullen, in plaats van herinneringen. Dingen die geen verhaal vertelden. Niet het mijne in elk geval. Vanaf dat moment is ons interieur veranderd.

Bij iedere levensfase en bij elk karakter passen bepaalde kleuren. Achter zwart kun je je verschuilen, wit is als een leeg schildersdoek en geeft vooral veel inspiratie, maar een kleur waar je je door voelt aangetrokken vertelt wie je bent, wat je nodig hebt of waar je staat in het leven. Combineer je jouw kleuren met materialen waar je blij van wordt, aangevuld met heerlijke herinneringen en fantasierijke dromen, dan weerspiegelt het interieur jouw identiteit. Dát maakt een interieur uniek.

Blogger Fancy Design

Wat is je favoriete item in huis?
Momenteel zijn dat de twee vintage bollampen die ik opnieuw gespoten heb in koperkleur en mat wit. Ik hou er van om accessoires een nieuwe look te geven, de schuur staat vol met verfspray in alle mogelijke kleuren. Daarmee heb ik voor weinig geld toch elke keer iets nieuws én iets origineels!

Blogger Fancy Design

Wat is jouw ultieme stijltip?
Naast eigenheid vind ik contrast aanbrengen heel belangrijk, dus twee tegenpolen met elkaar combineren. Ik hou bijvoorbeeld enorm van het contrast tussen koele en warme kleuren, maar ook van de combinaties oud met nieuw, glad met structuur, hout met wit, beton met wol of kurk met glas. Ik zet geen houtkleurige accessoire op een houtkleurige ondergrond of metaal bij metaal, omdat ze elkaar dan lijken af te zwakken. Wanneer je tegenpolen samenbrengt, versterken ze elkaars schoonheid en krijg je een mooie balans.

Blogger Fancy Design

Meer zien van Fancy Design?

Binnenkijker: FancyDesign
Blog: FancyStyling.blogspot.nl

Ben jij ook een interieurblogger?
We ♥ you! Lees hier hoe je als interieur blogger het meeste uit HomeDeco haalt. Wie weet sta jij volgende week hier!
 
 
Koken & Tafelen

46x tafelaankleding voor het kerstontbijt

geschreven door Gaby
46x tafelaankleding voor het kerstontbijt

Eerlijk is eerlijk, deze tijd van het jaar staat gewoon veel in het teken van lekker eten. Het zorgt voor een moment om even echt samen te komen. Veel mensen maken van het kerstdiner een groot en chique spektakel, maar ook het kerstontbijt mag niet vergeten worden. Lekker in je pyjama aan tafel s...

meer...