Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Blogger we love: Thuis bij Daphne

geschreven door mara

Blogger we love: Thuis bij Daphne

Het interieur van blogger Daphne (Thuis Bij Daphne.nl) is een combinatie van natuurlijke materialen met neutrale kleuren. Het is een plaatje om te zien, dus ik kon het dan ook niet laten om Daphne in onze rubriek 'Blogger we Love' te zetten. Lees snel mee!

Op welke plek in het huis ben je het meest trots?
Waar ik het meest trots op ben zijn alle items die mijn man en ik hebben zelf hebben bedacht en gemaakt. Dat zijn er inmiddels heel wat: de schouw waar de televisie hangt met de planken ernaast, de eetbank bij de eettafel, de speeltafel van Vince (ons zoontje), de salontafel, het krijtbord, de grote kast in de hal, de commode en kast in Vince zijn kamer en de kast in onze slaapkamer. Alles is zelf gemaakt!

Wat is je favoriete woonwinkel en -merk?
Mijn favoriete woonwinkel is met stip op één Loods5. Ook winkels als Home deco Center in Vianen en de Troubadour in Amstelveen zijn mijn 'snoepwinkels'. Daarnaast shop ik graag in kleine woonboetiekjes, omdat ik dan het idee heb dat ik iets 'unieks' heb gevonden.

Thuis bij Daphne

Wat vind jij onmisbaar in een interieur?
Wat ik belangrijk vind is dat het geborgen voelt en eigenheid uitstraalt. Dat creëer ik zelf met veel kussens, robuuste materialen, iedere week verse bloemen, plaids, mooie teksten op ons krijtbord en ik spaar veren. Ik vind ze overal en bewaar ze in schaaltjes of vaasjes. Spullen uit de natuur vind ik sowieso altijd prachtig en voeg ik graag toe aan mijn interieur.

Welk item is je het meest dierbaar?
Dat zijn spullen die voor mijn gevoel niet vervangbaar zijn of waar een verhaal achter zit. Dat is bijvoorbeeld de houten trog die ik op de rommelmarkt vond voor €1,50, het woonplaid dat ik gewonnen heb bij een winactie, de veren die ik in de natuur vond, het krukje dat ik in mijn koffer meenam vanuit Ibiza (het móest en zou in die koffer passen) en als laatste zou ik mijn eettafel voor altijd omarmen. Hij past bij iedere stijl en kent vele verhalen van vele mensen die gepaard gaan met verschillende emoties.

Thuis bij Daphne

Wat is jouw ultieme stijltip?
Zorg dat je je thuis voelt in je interieur. Als ik een dag op pad ben geweest, ook al is het naar de mooiste woonwinkels, en ik kom weer thuis, dan denk ik altijd: "Wat heb ik toch een heerlijk huis". Als je dat gevoel kunt bereiken, dan is het ook makkelijker om keuzes te maken voor nieuwe spullen.

Begin met een rustige basis met kleuren die bij je passen en bouw langzaam op. Je moet groeien in een interieur, dat kost tijd. Zo kan ik mij voorstellen dat het interieur van mensen op televisie die een metamorfose hebben gekregen op dat moment voor hun perfect is. Maar ik weet zeker dat zij de volgende dag toch die ene vaas niet mooi vinden of die ene kleur al snel zat zullen zijn.

Om te voorkomen dat een interieur chaotisch wordt en accessoires zich opstapelen in de kast vraag ik mij bij het kopen van nieuwe spullen altijd af: "voelt dit als thuiskomen?"

Thuis bij Daphne

Thuis bij Daphne

Thuis bij Daphne

Thuis bij Daphne

Thuis bij Daphne

Thuis bij Daphne

Thuis bij Daphne

Thuis bij Daphne

Meer zien van Daphne?

Binnenkijker: ThuisbijDaphne
Blog: ThuisbijDaphne.nl

 

Onze favorieten: