Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Koken & Tafelen

De 5 meest gestelde vragen over barkrukken

De 5 meest gestelde vragen over barkrukken

Ben je benieuwd naar de 5 meest gestelde vragen over barkrukken? In dit artikel vind je antwoorden op de 5 meest gestelde vragen over barkrukken. Of je nu wilt weten welke hoogte het beste is of welk materiaal het meest duurzaam is, je bent op de juiste pagina! Dus ga er lekker voor zitten en ontdek alles wat je moet weten over barkrukken. Snel verder lezen! 🪑💡

1. Hoe hoog moet je barkruk zijn?

Meet voordat je een barkruk uitzoekt altijd eerst de beschikbare ruimte op. Hoe hoog is je kookeiland of bar? De vuistregel bij de lengte van barkrukken is dat je voor krukken aan een keukenbar of kookeiland meestal 65 centimeter aan hoogte nodig hebt. Voor barstoelen aan bar- en statafels is dit 75 centimeter. Controleer natuurlijk wel of dit in jouw keuken ook van toepassing is.

Bron: pakhuiswonen via HomeDeco Binnenkijken

2. Hoeveel ruimte heb je nodig voor een barkruk?

Bij het plaatsen van barkrukken is het belangrijk om rekening te houden met de ruimte eromheen. Zorg voor ongeveer 30 centimeter beenruimte tussen de zitting en het tafelblad. Houd ook rekening met voldoende ruimte tussen de barkrukken zelf, ongeveer 60 centimeter, zodat je comfortabel kunt zitten. Dezelfde ruimte is nodig als de barkrukken tegen een wand staan, zodat je er gemakkelijk omheen kunt lopen. Deze regel geldt ook voor tafels.

Bron: thuisbijmij via HomeDeco Binnenkijken

3. Wat voor materiaal?

Bij het kiezen van barkrukken is het belangrijk om ook rekening te houden met het materiaal. Als je kinderen hebt, is het handig om een materiaal te kiezen dat gemakkelijk schoon te maken is, zoals kunstleer. Kunstleer is chic, maar ook duurzaam en gemakkelijk te reinigen. Velvet geeft een chique en warme uitstraling aan de barkrukken, terwijl steigerhout juist een robuuste en moderne uitstraling heeft.

Stijlt via HomeDeco Binnenkijken

4. Verstelbare of Niet-verstelbare barkrukken?

Ga jij voor een verstelbare barkruk? Beide hebben hun voor- en nadelen. Het voordeel van een verstelbare barkruk is natuurlijk dat je deze in hoogte kan verstellen en dat ze vaak draaibaar zijn. Maar ze hebben vaak ook dat een zware voet hebben, waardoor ze moeilijker te verplaatsen zijn. Niet-verstelbare barkrukken zijn lichter van gewicht en gemakkelijker te verplaatsen. Het is belangrijk om de juiste hoogte te kiezen bij niet-verstelbare barkrukken. Zo kun je ze eenvoudig verplaatsen wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld tijdens een feestje of bij het schoonmaken van de vloer.

Bron: Kare Design

5. Barkrukken met of zonder leuning?

Barkrukken met een armleuning zorgen voor extra comfort, maar sommige barkrukken hebben geen armleuning. Het voordeel hiervan is dat je ze gemakkelijk onder je kookeiland of bar kunt schuiven, waardoor je de ruimte efficiënt gebruikt. Denk goed na over de functie die je wilt dat de barkrukken vervullen. Wil je ze gebruiken voor uitgebreide etentjes of zit je er meestal maar kort op? Bij HomeDeco hebben we voor elke wens de ideale barkruk.

maartje-rosalie via HomeDeco Binnenkijken

Vind jouw nieuwe favoriet!

Voordelig shoppen

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...