Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Inspiratie

De beste ideeën uit onze Binnenkijkers om een lege wand te decoreren

geschreven door Julia
De beste ideeën uit onze Binnenkijkers om een lege wand te decoreren

Een lege wand kan echt een doorn in het oog zijn, maar het heeft ook een hele leuke kant. Je kunt namelijk al je creativiteit gebruiken om deze wand te decoreren. Heb je wat inspiratie nodig voordat je kunt beginnen met decoreren? Ik heb een selectie gemaakt uit onze Binnenkijkers met de leukste ideeën!

Kleurvlakken

Verf is heel geschikt om een muur mee aan te kleden. Bij de woonkamer hieronder is gewerkt met kleurvlakken, wat voor een interessant interieur zorgt. Er zijn veel verschillende manieren om kleurvlakken te creëren. Bijvoorbeeld in de plaats van lambrisering, of als achtergrond voor je fotolijsten. Ook kun je werken met verschillende kleuren.

woonkamer met kleurvlakkenBron: wonen_in_drenthe

Behang

Een hele muur behangen (of slechts een deel) maakt een groot verschil, zeker wanneer het opvallend behang is. Er is superveel keuze, dus de kans dat je een passend behangetje vindt is groot. Ook is het persoonlijker dan verf. Bij het interieur hieronder is een combinatie van behang en verf gemaakt. Dit kan natuurlijk ook.

woonkamer met behangBron: biancshome

Persoonlijke accessoires

Heb jij bijzondere souvenirs, waardevolle accessoires of mooie foto's? Deze zijn heel geschikt om aan de wand te bevestigen. Het leukste is om een combinatie van allerlei verschillende accessoires te maken. Bij het interieur hieronder is nog meer 'body' aan de muur gegeven door middel van een kleurvlak.

woonkamer met wandaccessoiresBron: fijnthuiszijn_nl

Wandplank/wandrek

Zoek je een tijdloze manier om je wand aan te kleden? Een wandplank of wandrek is altijd goed. Ga voor plantjes, posters of persoonlijke spulletjes. Als je wat hulp nodig hebt bij het stylen, kun je de regel van drie gebruiken. Zet accessoires bij elkaar in groepjes van drie en creëer zo een gebalanceerd geheel.

woonkamer met wandplankBron: ilsedv

Stellingkast

Is je lege wand vrij groot? Dan kan een stellingkast een goede optie zijn. Hieronder is zelfs een combinatie gemaakt van en kleurvlak en stellingkast. Een stellingkast is een makkelijke manier om een groot oppervlak te decoreren en je kunt er een hele hoop leuke accessoires in kwijt. In deze blog lees je hoe je een open kast kunt stylen.

woonkamer met stellingkastBron: homefreak_nl

Borden

Deze manier van decoreren is al een aantal jaar te zien, maar blijft leuk: borden aan de wand. Om de borden aan de muur te bevestigen hoef je geen gat in de muur te maken en gelukkig ook niet in de borden. Je hebt speciale hangers die je aan de borden kunt bevestigen en in plaats van een spijker kun je zelfklevende schilderij-haken gebruiken.

wand met bordenBron: evenzoanders

Zie ook:
-Stylingtip: zet je posters op een wandplank
-Zo decoreer je een schuine wand
-Trend: meubels in dezelfde kleur als de achterwand

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...