Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10

De do's en don't voor een wit interieur

geschreven door Rosa
De do's en don't voor een wit interieur

Een wit interieur is natuurlijk prachtig! Witte wanden en een witte vloer geven laten je ruimte een stuk groter lijken. Alleen, met een wit interieur komen ook een hoop vragen. Welke kleuren staan nog meer bij mijn witte huis? Hoe creëer je dieptje in een wit interieur? Daarom hebben we deze blog samengesteld met de do's en dont's voor een wit interieur.

De tint

Je zou denken dat als je voor een wit interieur kiest je de makkelijke weg kiest. Niets is minder waar! Er zijn namelijk zoveel tinten wit! Sommige hebben een warme ondertoon, andere weer een koele finish. En dan moet je ook nog eens denken aan de indeling van je huis. Lastig! Daarom is het belangrijk om altijd 3 belangrijke aspecten in je hoofd te houden tijdens het kiezen van de tint: de ondertoon, de natuurlijke lichtinval in huis en de finish van de verf. Een gele ondertoon geeft een warmere tint terwijl een blauwe ondertoon juist voor een frisse, koele tint zorgt. Als je huis veel natuurlijke lichtinval heeft, lijkt deze meestal warmer. Dan kun je dus voor een koelere tint kiezen. In een ruimte met veel kunstmatig licht, kun je beter voor een warmere tint kiezen omdat deze ruimte uit zichzelf heel koel oogt.


Bron: Coco Lapine Design

Voeg wat kleur toe

Nu je de juiste tint hebt bepaalt voor je interieur kun je voor jezelf bedenken of je voor een all white interieur gaat óf dat je toch wat kleur toevoegt. Als je voor een warme tint wit hebt gekozen, kies dan voor aardetinten als extra kleuren. Zo krijg je een neutraal geheel. Als je voor de koele tint wit hebt gekozen, vul deze dan aan met wat krachtigere kleuren. Denk aan helder blauw, roze of zwarte accenten voor een Scandinavisch idee.


Bron: My Scandinavian Home

Kleurenpaletten

Er zijn over het algemeen drie kleurenpaletten waar we uit kunnen kiezen: complementary, split complementary en tonaal. Een complementary palet bestaat uit twee tegengestelde kleuren. Bijvoorbeeld blauw en oranje. Dit palet werkt het beste als je ze in kleine hoeveelheden gebruikt omdat het krachtige kleuren zijn. Kies bijvoorbeeld voor een blauwe bank (accent) en oranje accessoires. Dit steekt mooi af bij je witte wanden.

Een split complementary kleurenpalet kies je een kleur en deze combineer je met de twee kleuren naast de hoofdkleur op de kleurenwaaier. Dit is een goede start voor ieder interieur want hier kun je bijna niet de mist in gaan!

Een tonaal kleurenpalet houdt in dat je een basiskleur kiest en deze in verschillende tinten toepast. Dit kan wit zijn, maar ook blauw, groen, grijs en iedere andere kleur die je maar kunt bedenken.


Bron: My Scandinavian Home

Meubels

Als je een witte basis hebt, denken mensen al snel 'alles past hierbij' en daar gaan mensen vaak de mist in. Het is waar dat bij een witte basis een hoop items en kleuren passen. Maar, zodra je denkt dat àlles bij wit past, wordt het al gauw een rommeltje. Trek ook hier lijn in om een mooi geheel te krijgen.
Door meubels te kiezen die zijn ontworpen met strakke lijnen, harde hoeken en kouder materiaal zoals metaal, krijg je een modern, eigentijds en kunstgalerij-gevoel tussen al het wit.

Voor een meer uitnodigend en gezellig gevoel, kies je meubilair in warm hout met verweerde, witgekalkte afwerkingen en met met linnen beklede sofa's en fauteuils. Een rustieke, landelijke sfeer zal mooi passen in het witte palet.


Bron: Coco Lapine Design

Creëer diepte

Nu is het tijd om diepte te creëren in het palet. Door middel van het meubilair en de toevoeging van wat kleur kom je al een heel eind. Een vloerkleed is ook een goede manier om net dat beetje extra diepte te geven. Let er bij een vloerkleed wel op dat deze in de ruimte past. in de woonkamer wil je bijvoorbeeld dat 'ie groot genoeg is zodat hij niet misstaat. Bij het uitkiezen van een vloerkleed, is het belangrijk dat je het kleurenpalet én de texturen die je in het interieur gebruikt ook terug laat komen in het tapijt. Anders is het een flinke misser.

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...