- Inloggen of registreer
- Altijd gratis bezorging vanaf €75
- Klantbeoordeling: UITSTEKEND
- Shop 400+ merken
Een barbecue organiseren lijkt allemaal heel makkelijk, maar kan soms best een beetje tegenvallen. Zo heb je ten eerste te maken met de aankleding, met de hoeveelheid gasten die komen en misschien wel het allerbelangrijkste: wat ga je de gasten serveren?
Een vinden van originele, gemakkelijke en lekkere barbecuerecepten kan een lastige klus zijn. Daarom hebben wij er alvast aan aantal voor je opgezocht.
Gegrilde dorade met citroen
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 hele dorades of zeebaars
- 4 takjes rozemarijn
- 4 citroenen
- Extra vierge olijfolie
- Peper en zeezout
Bereiding
Maak de dorade goed schoon in koud water. Maak een paar sneetjes aan beide kanten van de vis en besprenkel deze met olijfolie, grofgehakte rozemarijn en wat peper en zeezout. Gril de dorade op een hete barbecue ongeveer 4 tot 5 minuten. Grill beide kanten zodat deze mooi goudbruin worden en hun sappige binnenkant behouden.
Snij de citroen in plakjes en leg deze met het vruchtvlees omlaag op de barbecue. Grill de citroenen ongeveer 3 tot 4 minuten zodat deze mooi gekarameliseerd zijn. Haal de citroenen van de gril en besprenkel ze met een beetje zeezout terwijl ze nog warm zijn. Serveer de vis en citroenen samen.
Gevulde portobellos met geitenkaas
Ingrediënten voor 4 portobellos
- 4 portobellos, steeltjes verwijderd
- 1 kop verkruimelde geitenkaas
- 1 fijngesnipperde grote sjalot
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
Maak de portobellos schoon door middel van een papieren doekje. Plaats ze 7-10 minuten op de barbecue zodat ze een beetje zacht worden. Zodra de paddenstoelen op de grill liggen kun je de vulling gaan maken. Ontdooi de spinazie zoals aangegeven op de verpakking. Zodra de spinazie ontdooit is gooi je deze in een schone theedoek om al het overbodige vocht eruit te knijpen.
Fruit in een kleine pan de sjalot met de olijfolie totdat de sjalot lichtbruin begint te worden.
Mix in een nieuwe kom de spinazie, geitenkaas, sjalotjes en wat peper en zout tot een egale mix.
Zodra de portobellos zacht zijn geworden op de barbecue laat je ze even afkoelen totdat je ermee kunt werken. Vul vervolgens de portobellos met het spinazie-geitenkaasmengsel en laat ze nog 6 tot 8 minuten doorbakken op de barbecue.
De klassieke cheeseburger met bacon
Ingrediënten voor 6 burgers
- 1 fijngesneden ui
- 1 teentje knoflook
- 1kg rundvlees
- Grote hand verse peterselie, fijngehakt
- ½ kop verse broodkruimels
- 1 ei, geklopt
- 1-2 theelepels zout (naar smaak)
- Zwarte peper naar smaak
- 6 plakjes cheddar kaas
- 6-12 plakjes bacon, naar smaak
- verse ijsbergsla
- 3 rijpe tomaten in plakjes
- Mayonaise, naar smaken
- 6 hamburgerbroodjes
Bereiding
Fruit de ui in een pan met een beetje olijfolie tot deze goudbruin kleurt. Gooi hier de knoflook bij en verwarm gedurende 30 seconden voordat je het vuur uitdraait en laat afkoelen.
Mix de afgekoelde ui en knoflook met het rundvlees, peterselie, broodkruimels, ei en peper en zout. Verdeel vervolgens het gehaktmengel in 6 porties. Maak hier met natte handen schijven van. Plaats de rauwe hamburgers voor een half uurtje in de koelkast om te rusten.
Bak de hamburgers op de grill totdat jij vindt dat ze goed zijn, sommigen houden van doorbakken hamburgers terwijl anderen het lekkerder vinden als ze nog een beetje rood van binnen zijn. Laat de hamburgers nog 2 minuten rusten onder aluminiumfolie nadat je ze van de grill hebt gehaald. Bak ondertussen de bacon knapperig
Beleg de broodjes met plakjes tomaat, sla, cheddar, hamburger, mayonaise en de bacon.
Mexicaanse kipspiesjes met avocadodip
Bron: Leuke recepten
Ingrediënten voor 6 spiesjes
- 350 gr kipfilet
- Snufje paprikapoeder
- Snufje cayennepeper
- Snufje komijn
- Peper en zout
- 6 minimaïskolven of een grote maïskolf in stukjes
- 1 paprika
- 1 avocado
- 2 eetlepels citroensap
- 6 satéprikkers
Bereiding
Snijd de kip in blokjes en kruid met peper, zout, paprikapoeder, komijn en cayennepeper. Snijd de paprika in stukken en de minimaïs doormidden. Rijg de kip, paprika en mais aan de satéprikkers.
Bak ze op de BBQ of in de pan gaar. Pureer ondertussen de avocado met citroensap en een snufje peper en zout. Serveer de Mexiaanse kipspiezen met de avocado dip.
Benieuwd naar nog meer barbecuerecepten? Hieronder een selectie van onze barbecue-kookboeken.