Dé sfeerbepalers voor in de slaapkamer

geschreven door rosa

Dé sfeerbepalers voor in de slaapkamer

Dat de slaapkamer vooral bedoeld is om tot rust te komen is geen geheim. Het is belangrijk dat je je in deze ruimte prettig en relaxed voelt. Helaas wordt de styling van de slaapkamer vaak overgeslagen. Daarom heb ik de vier absolute sfeerbepalers in een rijtje gezet én hoe je deze kunt toepassen.

1. Wanddecoratie

Een mooie manier om sfeer in de slaapkamer te brengen is door wanddecoratie op te hangen. Bedenk van te voren goed wat voor sfeer je graag wilt creëren. Als je een ontspannen sfeer wilt creëren, is het belangrijk dat je goed nadenkt waar jij ontspannen van wordt. Kom jij bijvoorbeeld helemaal tot rust bij het strand, wordt jij relaxed van de wilde natuur óf ben je gek op inspirerende quotes? Wat voor de een ontspannend werkt, kan voor de ander juist het tegenovergestelde effect hebben.

Bron: Solebich

2. Kleurgebruik

Een van de belangrijkste sfeerbepalers is het kleurgebruik. In de slaapkamer is het aan te raden om rustige kleuren te gebruiken om optimaal tot rust te komen. Je kunt vervolgens met accessoires in opvallende kleuren losgaan zónder dat je slaapkamer te druk wordt.

Bron: Avenue lifestyle

3. Accessoires

Een simpele maar effectieve manier om sfeer in je slaapkamer te brengen, is natuurlijk het gebruik van accessoires. Denk aan leuke planten, mooie sierkussens of een prachtig vloerkleed. Je kunt de sfeer van je slaapkamer ook heel makkelijk aanpassen door andere accessoires te gebruiken. Ideaal voor types die snel uitgekeken zijn op een bepaalde stijl ;)!

Bron: Shake my blog

4. Materialen

De sfeer in de slaapkamer wordt ook voor een groot deel bepaalt door de materialen die gebruikt worden. Door metaal en hout te gebruiken krijgt de kamer een stoere uitstraling, maar door wol en katoen te gebruiken krijgt de kamer juist een huiselijke, zachte uitstraling. Je kunt met verschillende materialen ook heel makkelijk je slaapkamer aanpassen op de seizoenen. In de zomer kan je kiezen voor een luchtig, katoenen dekbedovertrek en in de winter kan je voor een warm, flanellen dekbedovertrek kiezen met een warme plaid.

Bron: Lindsay Marcella

 

Onze favorieten:

     
Follow us:
   
BlogSociety