In de stijl van: Art Deco

geschreven door elkedesmit

In de stijl van: Art Deco

Een opvallende stijl is het, Art Deco. Hoewel een compleet huis in de stijl van Art Deco misschien wat over de top is, kunnen een paar elementen in je interieur onwijs mooi staan. Art Deco is ontstaan rond 1920 en is een heel luxe design stijl. Lees verder om te zien hoe jij de Art Deco stijl het beste kunt toepassen in je interieur.

Geometrische Patronen

Van zig zag patronen tot regelmatige veelhoeken. Eenvoudige geometrische patronen zijn een groot kenmerk voor Art Deco. Verwerk geometrische patronen in behang, vloerkleden, kussens, gordijnen of schilderijen. Als er maar een geometrisch patroon in zit dan is het altijd goed!


Bron: designandmore


Bron: Simply Grove

Buitenlandse invloeden

1920 stond in het teken van rijkdom en glamour. De mensen maakten verre reizen naar Europa, Azië en Afrika. Om te laten zien dat ze geld hadden, namen ze elementen uit het buitenland mee naar huis. Dierenhuiden uit Afrika, Oosterse tapijten, beelden uit Egypte of Rome en Egyptische hiërogliefen. Allerlei producten waaraan je dus kon zien dat ze uit het buitenland kwamen.


Bron: Simply Grove


Bron: Simply Grove

Kleur of geen kleur?

Het palet van zwart en wit komt het meeste voor bij Art Deco. Het is minimalistisch en glamoreus dus het past eigenlijk in ieder interieur. Maar ook groen, pauwblauw, diep paars en goud worden vaak bij Art Deco gebruikt. Donkere (aard)tinten in combinatie met gouden afwerkingen en dikke lijnen maken het plaatje compleet!


Bron: Simply Grove


Bron: Simply Grove

Spiegels

Spiegels in art deco stijl zijn prachtig! Ze voegen net even wat extras toe aan de ruimte waarin ze hangen, zonder heel erg te overdrijven. Spiegels hebben iets diamant-achtigs. Ze werden vroeger daarom ook vaak gebruik in een art deco interieur. Ga voor een spiegel in een wat 'vreemde' vorm of een metallic kleur!


Bron: Villa Bacana


Bron: L'Essenziale

     
Follow us:
   
BlogSociety