Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Koken & Tafelen

De vijf mooiste keukentrends van 2019

geschreven door Julia
De vijf mooiste keukentrends van 2019

Het jaar 2019 komt al aardig dichtbij, en dat betekent dat er op het internet steeds meer trends opduiken voor volgend jaar. Afgelopen week werden er diverse trends op het gebied van keukens bekend gemaakt. Ik maakte een selectie van de vijf mooiste keukentrends.

1. Natuurlijke materialen

De keukens worden dit jaar een stuk rustiger. Alle tierelantijnen verdwijnen en maken plaats voor natuurlijke materialen zoals donkere houtsoorten. Deze worden gecombineerd met marmer en natuursteen. Ook de kleuren die we gaan terugzien in keukens weerspiegelen de natuur. Denk aan roestkleuren, krijtwit en hemelsblauw. Deze zorgen ervoor dat de donkere houtsoorten wat meer gebalanceerd worden.

natuurlijke keuken Bron: residence

2. Terrazzo

Het afgelopen jaar hebben we deze trend al veelvuldig voorbij zien komen, maar we zijn er zeker nog niet op uitgekeken. Voor wie nog niet bekend is met terrazzo: terrazzo is een materiaalsoort die gemaakt is van natuursteenkorrels en cement. Je kunt dit gebruiken voor bijvoorbeeld de vloer, maar ook voor het aanrechtblad. Dit materiaal is in allerlei kleuren te verkrijgen, en met hele fijne steenkorrels, of juist grove. Zo kun je ervoor kiezen om je keuken een minimalistische uitstraling te geven, of juist een hele uitgesproken look.

aanrechtblad terrazzo Bron: avenuelifestyle

3. Visgraat motief

Mis je een eyecatcher in de keuken? Ga dan voor tegels in een visgraat motief op de achterwand! Dit prachtige patroon voegt echt wat toe aan je keuken en is net wat spannender dan een rechttoe rechtaan tegelwand. Het visgraat motief komt zowel glanzend als mat mooi tot zijn recht en geeft je keuken een chique uitstraling.

aanrechtblad terrazzo Bron: kresswellinteriors

4. Geïntegreerde spoelbak

Deze trend is voor de echte fans van een minimalistisch interieur. Bij een geïntegreerde spoelbak sluiten het werkblad en de spoelbak naadloos op elkaar aan. Erg praktisch, want je veegt zo alle kruimels de spoelbak in. Deze trend is prachtig wanneer je een marmeren keuken hebt, maar kan ook toegepast worden met andere materialen zoals steen, graniet en staal.

geïntegreerde spoelbak Bron: remodelista

5. Matte afwerking

Donkere, matte afwerkingen zijn steeds vaker terug te vinden in de keuken. Ook deze trend is heel geschikt voor fans van minimalistische interieurs. Matzwarte keukens zijn tijdloos en kunnen makkelijk gecombineerd worden met zowel een modern, industrieel als landelijk interieur. Hout en marmer staan hier erg goed bij.

zwarte matte keuken Bron: romainricard

Ontvang een gratis ontwerp voor een keuken op maat!

Wil jij ook zo’n mooie keuken? Laat je gegevens achter, onze gespecialiseerde partners nemen contact met je op voor een gratis en vrijblijvend advies en ontwerp!
 
Voornaam
Achternaam
E-mail
Telefoonnr.

Zie ook:
- Met deze tips heb jij altijd een opgeruimde keuken
-Inspiratie: 5x lampen in de keuken
-6x keukens met houten wandplanken

Tuin

Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

geschreven door Gabrielle
Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

Lente is de perfecte tijd om samen met je kinderen de tuin in te gaan en ze te laten zien dat tuinieren wel leuk kan zijn. Tuinieren met kinderen is niet alleen leuk en verrijkend, het is ook een geweldige manier om ze te leren over de natuur, verantwoordelijkheid en het bela...

meer...