Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
Planten

Deze 5 planten kun je beter in huis halen dan de cactus

geschreven door Rosa
Deze 5 planten kun je beter in huis halen dan de cactus

Toen de cactus zo'n 5 jaar geleden een comeback maakte in het interieur is 'ie niet meer weg te denken. In bijna ieder interieur is wel een (mini) variant te vinden. Naast dat de cactus ontzettend populair is in je persoonlijke interieur thuis, zien we 'm ook in veel winkels, koffietentjes en restaurants. Wij zijn, net als de rest van Nederland, fan van de cactus. Maar wij vinden ook dat de cactus langzamerhand plaats mag maken voor andere kamerplanten. Bijvoorbeeld één van de volgende kamerplanten. Ook leuk om deze met elkaar, óf met je trouwe cactus te combineren ;).

1. De Aloë Vera plant

Deze plant is ideaal als je fan bent van de cactus. Want ook de Aloë Vera heeft weinig verzorging nodig. Deze kan namelijk erg goed voor zichzelf zorgen. Het enige wat deze plant van je vraagt is een mooi plaatsje in de zon en af en toe een beetje water. Zet de plant op een zonnige plek, plaats de pot op een schotel en geef de plant af en toe van onderaf water. Naast dat de Aloë Vera leuk staat, staat 'ie ook nog eens bekend om zijn helende werking. Zo kan het sap van de plant onder andere een geïrriteerde huid verhelpen én geeft verkoeling bij brandwonden.

Bron: Roomed

2. De Pilea Peperomioides

Deze plant komt je misschien bekender voor bij z'n bijnaam 'de Pannenkoekenplant'. Hij heeft deze naam te danken aan de kleine ronde bladeren die net kleine pannenkoekjes lijken. Ook deze plant heeft een enorme comeback gemaakt. De plant was razend populair in de seventies. Daarna verdween 'ie even uit beeld, maar is vandaag de dag weer hot!


Bron: Nin66

3. De Alocasia

Ook deze plant heeft een leuke bijnaam. Deze wordt ook wel de 'Olifantsoor' genoemd vanwege zijn grote bladeren. De Olifantsoor heeft veel zonlicht nodig, plaats 'm dus op de meest zonnige plaats in de ruimte. Als 'ie niet voldoende zonlicht krijgt, heb je kans dat 'ie naar het licht gaat groeien. Dan krijg je een scheve plant, dat is natuurlijk niet de bedoeling. Door de grote bladeren, vult de Alocasia een ruimte prachtig op. We love it!


Bron: Green bubble

4. De Bananenplant

Met deze plant in huis waan je je direct in tropische sferen. De Bananenplant zorgt voor een instant zomergevoel én staat ook nog eens superstylish! Naast deze voordelen, zuivert de Bananenplant ook op een goede wijze de lucht waardoor je lekkerder in je vel zit. Deze plant is wel een beetje veeleisend, hij heeft veel zonlicht en water nodig. De plant bestaat namelijk ook voor 80% uit water. Niet zo gek dus dat 'ie veel water nodig heeft. De grond moet altijd vochtig zijn maar de wortels mogen niet in het water staan. Geef de bananenplant dus zoveel water als de grond kan absorberen.

5. De Bromelia Ananas

Deze plant is bij ons op de redactie grote favoriet. Deze plant geeft de heerlijke geur van ananas af. De ananas die in de plant verstopt zit, is niet eetbaar maar tovert geheid een glimlach op ieder gezicht. Deze plant heeft een heel bijzondere eigenschap, hij geeft namelijk 's nachts zuurstof af in plaats van overdag. Een ideale plant voor in de slaapkamer dus. Het schijnt zelfs, dat de ananasplant het snurken vermindert of zelfs tegengaat. De ananasplant mag er dan wel tropisch uitzien, hij is geen fan van vol zonlicht. Plaats de plant dus op een lichte plek, niet in de volle zon en geef 'm eens in de week water. Zo heb je er het langst plezier van.

Bron: Groen vandaag

 
 

Eerste huis gekocht? Vermijd deze 5 veelgemaakte decoratiefouten

geschreven door Julia
Eerste huis gekocht? Vermijd deze 5 veelgemaakte decoratiefouten

Wanneer je je eerste huis koopt is één van de leukste dingen natuurlijk het inrichten ervan. Hoe leuk het ook is, kleine decoratiefoutjes liggen op de loer. Om ervoor te zorgen dat het inrichten van jouw nieuwe huis vlekkeloos verloopt, vertel ik in deze blog over de 5 veelgemaakte fouten die je ...

meer...