Deze interieurtrends mag je anno 2017 niet missen

geschreven door rosa

Deze interieurtrends mag je anno 2017 niet missen

Met 2017 al even onderweg, is het tijd om dé interieurtrends van dit jaar onder de loep te nemen. Veel van de trends die in 2016 hot waren, zijn dat nu nog steeds. Er zijn dan ook niet veel ernstige veranderingen in 2017. Wél zijn sommige trends ietsje veranderd, terwijl andere trends juist hun intrede maken in 2017. Let wel op, trends blijven trends. Richt je interieur dus op die manier in waarin jij je prettig voelt en geheel naar je eigen smaak.

1. Urban jungle 2.0

Deze trend is niet compleet nieuw maar zagen wij in 2016 en zelfs 2015 zijn intrede maken. In 2017 is deze trend op z'n hoogtepunt. Hoe meer planten hoe beter en daarnaast, the bigger the better! Houd je dus vooral niet in als het op groen in huis aankomt. Naast de planten, passen ook de dieren perfect in de urban jungle. Denk hierbij aan posters met insecten, accessoires in de vorm van een tropisch dier of sierkussentjes met planten en/of dieren.


Bron: Copenhagen Wilderness

2. Subtiele luxe

Deze woontrend omvat eigenlijk veel meer dan alleen je interieur. Het gaat meer om een complete lifestyle. Hier draait het allemaal meer om de ervaring dan om bezittingen. Hierdoor veranderd je kijk op de hele wereld. Het gaat niet langer om bezitten, maar om iets ervaren. Het gevolg hiervan is dat je bewustere keuzes gaat maken. Je koopt minder, maakt weloverwogen keuzes en hebt uiteindelijk langer plezier van je aankopen. Hierdoor investeer je goed, waardoor je meer uitgeeft dan je misschien gewend bent, maar je hebt hier langer plezier van. De extra aandacht die je aankopen hiermee krijgen, blijven duidelijk zichtbaar. Denk bij deze trend aan lichte kleuren, fijne materialen van uitstekende kwaliteit, fijne geuren en bijzondere texturen.


Bron: Stylizimo

3. 1001 nacht

Denk aan warme kleuren, shiny accessoires en rijke stoffen. Dit alles bij elkaar vormt 1001 nacht. In 2017 gaan we hier ook steeds meer van zien. De shiny accessoires steken mooi af bij de warme kleuren. Qua kleuren zien we hier veel nachtblauw, diep paars, bordeauxrood en okergeel. Daarnaast spelen vloerkleden en sierkussens een grote rol in deze trend.


Bron: Zenza

4. Printjes

2017 is het jaar waarin jij los kan en mag gaan met de printjes. Of dit nou geometrische printjes zijn, romantische printjes of gewoon het oldschool ruitje. In 2017 mogen ze allemaal! Wij zijn vooral fan van het combineren van printjes. Het kan in 2017 niet gek genoeg!


Bron: Hello an colie

5. Denim drift

Mijn collega heeft het al eerder over deze trendkleur gehad, denim drift. Deze kleur heeft onze harten gestolen en zal in 2017 ontzettend vaak terugkomen in de interieurs. Dit kan op allerlei manieren. Verf bijvoorbeeld een muur in deze trendkleur, schaf accessoires in deze tint aan of investeer in een vloerkleed.


Bron: Direct lampen

 

Onze favorieten:

     
Follow us:
   
BlogSociety