Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND 
  • Shop bij 200+ winkels en merken op één plek
Binnenkijken

Dit is het verhaal achter het interieur van Living Stories

geschreven door Rosa
Dit is het verhaal achter het interieur van Living Stories

Dit is het huis van Maartje en Jan en hun kinderen Loes en Sjoerd. Zij wonen hier sinds 2011. Zoals veel jonge gezinnen wilden zij de stad verlaten (Amsterdam) en zijn een jaar lang met een straal van 20 kilometer rondom Amsterdam 'ontdek je plekje' gaan doen. Maartje komt uit het zuiden en is landelijk wonen gewend, dus een beetje ruimte was wel wenselijk. Jan komt uit Hoofddorp en was na Amsterdam ook op zoek naar meer ruimte om o.a. z’n auto voor de deur te kunnen parkeren, de kinderwagen niet meer driehoog te hoeven tillen en zijn racefiets een plekje te kunnen geven. Het werd uiteindelijk het landelijke Baambrugge, een half vrijstaand nieuwbouwhuis op 450 m2 grond en vlakbij Amsterdam. The best of both worlds! Landelijk en rust versus stad en actie.

binnenkijken bij livingstories

Maartje heeft veel gereisd voor haar werk en daardoor in de meest prachtige hotels gezeten. Al snel werd duidelijk dat de warmte en luxe van een hotel ook in huis zou moeten worden gebracht. Liefst alles op maat zodat ruimtes groter er strakker lijken. Ze zijn begonnen met de meubels van het appartement uit Amsterdam. Deze bleken te klein te zijn en misstonden in de ruimte. We hebben dit een aantal jaren aangekeken, maar Maartje werd hier steeds onrustiger van. Uiteindelijk hebben ze besloten hulp in te schakelen van een interieurdesigner, samen kwamen we er niet echt uit. Het plannetje dat hieruit is gekomen bevestigde hetgeen Maartje voor ogen had en viel binnen budget en zodoende zijn zij de boel gaan aanpakken. Maartje vertelt ons er meer over...

binnenkijken bij livingstories

Kun je ons iets vertellen over jouw huis? Waarom heb je ervoor gekozen om het zo in te richten?
"Ikzelf heb altijd al gehouden van rust in huis en dus rustige kleuren en materialen. Door o.a. mijn werk als inkoper voor grote retailers heb ik veel verre reizen mogen maken en heb ik in veel luxe hotels overnacht. Dit gaf mij altijd een luxe doch fijn gevoel. Een sfeer van thuiskomen en even weg van de drukte van die dag. Daarnaast vond ik het altijd zo knap dat alles 'klopt' in een hotel. De kamers moeten efficiënt ingericht worden dus je ziet veelal maatwerk. Ik houd ervan! Alles op elkaar afgestemd en kloppend. Toen wij de meubels van het appartement van Amsterdam hadden geplaatst in ons drie keer zo grote huis voelde dit totaal niet goed voor mij. Niks paste precies, was te klein en voelde meer als een studentenhuis dan een volwassen huis. Meubels zweefde in de ruimte en vielen weg. Praktisch was het wel, maar het moet ook goed voelen en kloppen. Ik wilde graag het 5 sterren gevoel in mijn huis implementeren en na veel overleg zijn we er uiteindelijk voor gegaan."

binnenkijken bij livingstories

Hoe zou je jouw woonstijl omschrijven? Waar zien we dat aan terug?
"Neutrale, warme kleuren op de muren, warme gordijnen, behang, meubels op maat en een grote loungebank. Alleen de eettafel hebben we nog niet vervangen. Dit wordt ooit mijn nieuwe project ;-)! Samengevat is mijn stijl: Stijlvol chique, modern, vrouwelijk, en warm. De zwarte houten meubels op maat maken de sfeer stijlvol en chique. De strakke vormen van de meubels zorgen voor een modern geheel. De kleur elephant grey van farrow & ball door de hele woon- en eetkamer en de houten vloer zorgen ook voor warmte in huis. De twee enorm grote schilderijen achter de eettafel van 2 vrouwen van de achterkant gefotografeerd en bijvoorbeeld de eyecatcher kandelaar, maken het geheel vrouwelijk tevens als de ronde tafel van Menu en de schilderijen van Mos creative lab. Terwijl ik eigenlijk van strakke vormen houd voeg ik vaak stiekem toch wat ronde vormen toe vanwege de vriendelijke en vrouwelijke touch."

binnenkijken bij livingstories

Heb je je aan bepaalde regeltjes gehouden bij de inrichting van het huis, waarvan je denkt dat anderen hier ook iets aan hebben?
"Ik vind zichtlijnen in huis heel belangrijk dus hier heb ik dan ook rekening mee gehouden. Verlichting is ook één van de belangrijkste dingen in huis. Wij hebben veel gekozen voor meubels precies op maat. Hiermee bedoel ik niet alleen maar maatwerk. Dit kan ook een standaard ladekastje bijvoorbeeld zijn. Ik bedoel hiermee dat de meubels bijvoorbeeld precies tegen die ene muur aanpassen. Ik heb ook veel rekening gehouden met opbergruimte zodat er zoveel mogelijk rommel uit het zicht is. Om het geheel wat speelser te maken is het een goed idee om de kleur op de muur door te trekken. En zet altijd je bank zo'n 10 cm van de muur af. Dit oogt zoveel ruimtelijker!"

binnenkijken bij livingstories

Hoe breng je de persoonlijkheid in jouw interieur?
"Eerlijk gezegd geloof ik niet in 'het aanbrengen van persoonlijkheid'. Een huis wordt gedurende de tijd vanzelf persoonlijk. Al is het niet al door de geur van de mensen die er wonen, dan is het wel door de spullen die vaak door je huis liggen. Het boek dat je leest, de schoenen die je draagt, dat ene schilderijtje of servies van oma, die oude accessoires waar je maar geen afscheid van hebt kunnen nemen of die ene mok in de kast, nog afkomstig uit je studententijd."

binnenkijken bij livingstories

Wat is jouw ultieme stylingtip?
"Groeperen en weglaten! Heb je veel accessoires of overige rommel, zet het dan niet los van elkaar neer. Wat je vaak ziet is dat mensen zoveel accessoires overal en nergens hebben staan. Ik vind dit zelf onrustig en rommelig. Zet ze dan liever als een groep bij elkaar en laat overige ruimtes leeg. Neem bijvoorbeeld een vensterbank, liever één groot object, dan zes verschillende waxinelichtjes met plantjes en beeldjes. Een eettafel zou ik zoveel mogelijk leeg laten. Al snel verzamel je op een eettafel post, sleutels, kaarsjes en overige onnodige troep. Gebruik hiervoor slimme opbergruimtes en houd de tafel netjes en dus rustig. Zo behoud je het overzicht.

binnenkijken bij livingstories

Wat is jouw favoriete woonmerk en waarom?
"Ik heb niet echt een favoriet merk, ik houd van merken met stijlvolle producten van mooie kwaliteit en daarnaast een bijzonder verhaal hebben. Bij mij staat kwaliteit wel echt voorop. Kwaliteit is duurzamer. Ik wissel zelden van accessoires, ik heb een paar objecten in huis zoals 1 eyecatcher kandelaar, 1 pot met plant, wat kandelaren voor de sfeer en wat mooie accessoires die ik bijzonder vind. That’s it."

binnenkijken bij livingstories

Nog niet uitgekeken? Klik hier voor het Binnenkijkerprofiel van Living Stories.
En klik hier voor het assortiment van Living Stories.

binnenkijken bij livingstories

 
 
Accessoires

28x Trendy wanddecoratie

geschreven door lynn_zweeris
28x Trendy wanddecoratie

Op de wand kun je hele verhalen vertellen met prints en posters. Vind je het gewoon leuk staan of word je elke dag weer gemotiveerd door de quotes? Op een wandplank worden alle snuisterijen uitgestald. Maak een mix van persoonlijke spullen en prints, zo blijft jouw wand uniek. Prints kun je elke...

meer...