Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Dit is de beste manier om je keuken in te delen

geschreven door rosa

Dit is de beste manier om je keuken in te delen

Wij krijgen regelmatig vragen over een logische of goede keukenindeling. Daarom hebben wij met keukenexpert Margreet Kats van Mandemakers Keukens in Woerden afgesproken. Zij legt ons uit waar we op moeten letten bij het uitzoeken van een keuken, wat een goede indeling is én vertelt ons de nieuwste trends.

keukens-keukentrends-2019-keuken-trendMeer van deze prachtige keuken zien?
Vraag hier het gratis keukenboek aan!

Wat is nou de beste manier om je keuken in te delen?
Het is voor iedereen heel persoonlijk hóe jij de keuken ingedeeld wilt hebben. Daarom gaan de experts bij Mandemakers in eerste instantie het gesprek met je aan. Ze willen een goed beeld hebben van hoe je leeft. Welke gerechten je graag kookt en of je veel of juist weinig kookt. Op deze manier kan er een logische indeling worden gemaakt. Met globale indeling wordt er al rekening gehouden met verschillende factoren. Zo heb je 9 van de 10 keer in de keuken: een koelkast, daarnaast een stukje werkruimte, de kookplaat, stukje werkruimte, de spoelbak en vervolgens de vaatwasser. Dit is een logisch proces. Toch zitten soms de kookplaat en spoelbak omgewisseld. Zo kan je direct nadat je iets uit de koelkast hebt gehaald, het omspoelen in de spoelbak.
Ook wordt er rekening gehouden met persoonlijke wensen. Zo zie je de spoelbak meestal bij een raam zitten, zodat je tijdens de afwas lekker naar buiten kunt kijken. Met de nieuwste trend waarbij de afzuigkap ín de kookplaat zit, wordt de kookplaat ook regelmatig bij een raam geplaatst.

De indeling van de kastjes is ook heel persoonlijk. Zo wordt er rekening gehouden met jouw wensen en behoeften. Er wordt ook goed nagedacht over de hoeveelheid kastruimte. Als je veel servies hebt of in je vorige keuken een hoop opbergruimte had, zal hier in de nieuwe keuken ook naar gekeken worden, zodat je wel al je spullen kwijt kunt.

keukens-keukentrends-2019-keuken-trendMeer van deze prachtige keuken zien?
Vraag hier het gratis keukenboek aan!

Waar moet je echt op letten bij het kopen van een keuken?
Voor de keukenadviseurs is het het allerbelangrijkste dat je kunt vertellen wat een keuken voor jou betekent. De experts willen een goed beeld van hoe jij leeft en wie jij precies bent. Wat jouw favoriete gerechten zijn om te koken, of je veel bakt en of je veel in de keuken staat. Het is super belangrijk om jouw stijl aan te geven bij de experts. Soms is het ook handig om inspiratiefoto's mee te nemen zodat de experts jou nog beter kunnen helpen.
Het is bijvoorbeeld ook heel handig om te vertellen hoe jouw thuissituatie is. Heb je bijvoorbeeld (jonge) kinderen? Dan zal er vaak voor een sterker materiaal gekozen worden. Maar ook, of je houdt van koken en/of bakken. Heb je een hele collectie aan pannen of doe je het met slechts 3 pannen? Heb/wil je een grote kookplaat of juist niet? Met al deze factoren wordt rekening gehouden. Als jij bijvoorbeeld graag in de keuken staat, zullen de experts een groter aanrechtblad aanraden.

keukens-keukentrends-2019-keuken-trendMeer van deze prachtige keuken zien?
Vraag hier het gratis keukenboek aan!

Hoe zorg je er voor dat je keuken op een -voor jou- juiste manier is ingedeeld?
Tijdens het gesprek probeer je er altijd achter te komen wat voor persoon er tegenover je zit. Maar ook hoe de keuken momenteel is ingericht. Als mensen op zoek gaan naar een nieuwe keuken willen ze graag iets totaal anders als dat zij eerder hadden. Vaak is de huidige keuken gedateerd en willen zij iets nieuws! Toch wil je wel graag de huidige indeling weten. Als iemand bijvoorbeeld veel kastruimte gewend is, moet je er voor zorgen dat dit ook in de nieuwe keuken weer het geval is. De hele keuken wordt van tevoren met de hand getekend. In de showroom is het ook mogelijk om een proefopstelling te maken.
Samen met de klant wordt de keuken dus uitgezocht en ingedeeld. Het hele proces begint met een goed gesprek waarin we achter de wensen en behoeften komen. Vervolgens gaan we door de showroom lopen. Daarna wordt de keuken met de hand getekend en kiezen we samen het materiaal uit. Als laatste stap worden de apparatuur en de accessoires uitgekozen.

keukens-keukentrends-2019-keuken-trendMeer van deze prachtige keuken zien?
Vraag hier het gratis keukenboek aan!

Wat zijn de grote veranderingen in de keukens tegenwoordig?
Tegenwoordig is de keuken meer onderdeel van het wonen. De keuken staat steeds vaker centraal in het huis. Sterker nog, vaak wordt een keuken als eerste uitgezocht in een nieuw huis. Want, hieromheen kunnen ze de rest van het interieur aanschaffen. Er wordt tegenwoordig ook liever méér betaald voor een keuken die helemaal naar iemand z'n smaak is, dan dat er voor een goedkopere keuken wordt gekozen. Een designkeuken lijkt steeds belangrijker te worden.

Vroeger hadden ook (bijna) alle keukens bovenkastjes. Tegenwoordig zie je bijna geen keukens met bovenkastjes meer. Mensen kiezen liever voor grote elementen in de keuken en vaak worden de kastjes ingeruild voor grote korflades. Bij Mandemakers kunnen de korflades tot wel 1.80 breed worden gemaakt. Hierdoor krijg je hele mooie strakke lijnen in je keuken.

Bij de aanschaf van een keuken maken mensen in een vrij korte tijd, veel besluiten. Daarom kun je tot op het laatste moment nog wat wijzigingen doorvoeren. Pas als de keuken voor jou speciaal wordt gemaakt kun je geen wijzigingen meer doorvoeren. Hierdoor is de kans minimaal dat je spijt krijgt van je keuken.

Wil je meer zien van deze keukens? Of gewoon lekker inspiratie op doen? Vraag dan hier het gratis keuken inspiratiemagazine aan.

keukens-keukentrends-2019-keuken-trendMeer van deze prachtige keuken zien?
Vraag hier het gratis keukenboek aan!