Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Tuin

Dit is waar je op moet letten bij het kopen van een parasol

geschreven door Julia
Dit is waar je op moet letten bij het kopen van een parasol

Met het warme weer van de afgelopen tijd hebben we onze parasols optimaal gebruikt. Wanneer een parasol aan veel zon wordt blootgesteld, kan het zo zijn dat deze verkleurt. Heeft jouw parasol zijn beste tijd gehad en wil je een nieuwe aanschaffen? In deze blog vertel ik je vijf dingen waar je op moet letten bij het kopen van een parasol. Dit zijn wellicht meer dingen dan je denkt.

1. Soort parasol
Wanneer je een parasol gaat kopen, moet je eerst bepalen welke soort je wilt. Hierbij heb je de keuze tussen een middenstok parasol en een zweefparasol. Bij een middenstok parasol staat de mast recht onder de parasol. Dit is het meest populaire type parasol. Een voordeel van dit type is dat de parasol erg stabiel staat. Bij een zweefparasol bevindt de mast zich aan de zijkant. Een voordeel hiervan is dat je minder last hebt van de mast. Je kunt er bijvoorbeeld makkelijk een tafel of loungebank onder plaatsen.

parasolBron: wendyhome32 via HomeDeco Binnenkijken

2. Vorm van de parasol
De tweede keuze die je moet maken is die tussen een ronde en vierkante vorm. Beide vormen hebben voor- en nadelen. Een voordeel van een vierkante vorm is dat deze voor meer schaduw zorgt. Als je een vierkante parasol van 300 bij 300 centimeter vergelijkt met een ronde parasol met een diameter van 300 centimeter, zul je meer schaduw hebben bij de vierkante parasol. Een nadeel van vierkante parasols is echter dat de baleinen langer zijn dan bij ronde parasols. Als gevolg kunnen ze bijna nooit sluiten boven een tafel. Dit maakt een vierkante parasol minder geschikt om bij de tafel te zetten dan een ronde variant.

parasolBron: rianneschreurs via HomeDeco Binnenkijken

3. Juiste parasolvoet
Daarna kun je de parasolvoet uitzoeken. Kies je voor een vaste voet of een voet op wielen? Wanneer je meerdere zitplekken in de tuin hebt en je maar 1 parasol wilt aanschaffen, kan het handig zijn om een voet op wielen te kiezen. Als je de voet niet wilt zien, kun je deze ook ingraven. Dan kun je hem alleen niet meer verplaatsen.

parasolBron: wdmp77 via HomeDeco Binnenkijken

4. Materialen
Verder is het belangrijk om te kijken naar het materiaal van de parasol. Wat betreft het doek kun je bijvoorbeeld kiezen uit acryl, polyester, textileen en batyline. Doe van te voren onderzoek naar de verschillende materiaalsoorten. Het frame is gemaakt van hout, staal of aluminium. Een houten frame geeft een warme uitstraling, maar het kan op den duur gaan verkleuren. Staal is vaak wat voordeliger. Aluminium wordt het meest gebruikt. Het gaat lang mee en weegt weinig. Wat betreft de voet is het bij een vierkante parasol groter dan 250x250 cm of bij een ronde parasol groter dan 300 cm het beste om een granieten of betonnen voet te nemen.

parasolBron: huisjeindrenthe via HomeDeco Binnenkijken

5. Trends
Tot slot nog iets waar je niet per se rekening mee moet houden, maar wat wel leuk kan zijn. Het bekijken van parasol-trends kan je misschien inspiratie geven. De eerste trend die we zien zijn duurzame parasols. Zo zien we parasols die volledig te recyclen zijn. Een tweede trend die we zien is die van de ronde parasols. Wellicht helpt dit bij het kiezen van een parasol!

parasolBron: prachtig88 via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
-6x de mooiste zomerse tuinen
-24x mooie lantaarns & windlichten voor in je tuin (of balkon)
-Tips en inspiratie voor het stylen van de overkapping in je tuin

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...