Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Trends

Dit zijn de drie grootste lampentrends van het moment

geschreven door Julia
Dit zijn de drie grootste lampentrends van het moment

Een aantal weken geleden is de wintertijd ingegaan, waardoor het 's avonds eerder donker is. Het is wel zo fijn om in deze periode genoeg licht in huis te hebben, want dit is zowel praktisch als gezellig. Maar het kiezen van een lamp kan een lastige klus zijn. Het aanbod is immers enorm en heel divers. Om je een handje te helpen heb ik de drie grootste lampentrends van het moment op een rij gezet.

1. Glazen lampen

De afgelopen jaren zagen we overal de filament LED-lampen opduiken, waarbij de gloeidraad wordt nagebootst met LED-technologie. Dit jaar gaan we ze ook weer veel zien, maar is het glazen peertje alleen niet meer genoeg. Hier komt nog eens een glazen bol omheen. Deze trend zorgt, afhankelijk van de rest van je interieur, voor een industrieel of chic tintje in huis. We gaan allerlei varianten zien, zoals glazen lampen met een weerspiegelende coating, maar ook allerlei kleuren glas zoals groen, grijs, zwart en blauw.

glazen tafellamp Bron: jeannettevanluyck

2. Opengewerkte lampen

Deze bijzondere lampen zijn zeer geschikt voor kleine ruimtes. Doordat je dwars door de opengewerkte lamp heen kunt kijken, neemt hij voor je gevoel minder ruimte in. Sommige opengewerkte lampen hebben als leuke bijkomstigheid dat er prachtige patronen op de muur verschijnen wanneer je de lamp aanzet. Qua materialen zien we vooral riet, maar ook metaal is populair. Ga voor riet als je een Boheems tintje aan je interieur wilt geven en ga voor metaal wanneer je een industriële sfeer wilt creëren.

eettafellampen Bron: honestlywtf

3. Gouden lampen

Van subtiel tot aanwezig, goud zien we op dit moment veel terugkomen in allerlei interieur-accessoires, waaronder ook lampen. Hierbij kun je denken aan lampen die volledig goud zijn, lampen waarvan alleen de binnenkant goud is of lampen met een klein goud accentje. Een lamp met een gouden binnenkant zorgt voor extra warm licht en meer sfeer in huis. Dat kunnen we wel gebruiken in deze koude periode, toch?

eettafellamp Bron: vtwonen

Zie ook:
-Inspiratie: 5x lampen in de keuken
-12x de leukste opengewerkte hanglampen
-16 lampjes & lichtjes die je interieur nog gezelliger maken

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...