Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Trends

Dit zijn de 6 grootste interieurtrends van 2019!

geschreven door Mara
Dit zijn de 6 grootste interieurtrends van 2019!

Het is alweer begin december en dus tikken de laatste dagen van 2019 weg! In deze tijd vinden wij het leuk om terug te blikken op het jaar en te onderzoeken wat nu de grootste interieurtrends van de afgelopen 12 maanden zijn geweest. In dit artikel zet ik ze op een rij. Wij zijn benieuwd: welke interieurtrends van 2019 heb (of had) jij ook in huis?

Velvet
We beginnen maar gelijk met de grootste trend: velvet (fluwelen) woonitems! Van stoelen tot aan kussens en van lampenkapjes tot aan volledige velvet banken: je zag de trend in allerlei vormen terugkomen. Een ontzettend leuke trend vinden wij, want fluweel is zowel chique als vrolijk - en het geeft je interieur een warme look. We zijn er dan ook zeker van dat we deze trend nog veel gaan zien in 2020!

velvet interieurBron: HomeDeco

Zwarte muren
Zwarte muren zijn eigenlijk heel tijdloos, maar dit jaar - en dan vooral de afgelopen maanden - zien we weer een grote opmars van zwart in het interieur. Waar voorgaande jaren het interieur vooral heel erg wit (denk Scandinavisch) moest zijn, mag het nu allemaal een tikje donkerder. Stijlvol, warm én heel stoer!

Inspiratie op doen? Klik hier voor al onze style-blogs over zwarte muren!

zwarte murenBron: Huisindebocht

Glazen deuren met metalen kozijnen
Een andere trend, die je vooral aan het begin van 2019 veel zag, zijn de glazen deuren met metalen kozijnen. Je zag dit veel bij 'tussendeuren' (en suite) in de woonkamer, maar ook bijvoorbeeld in de badkamer als douchedeur, of gewoon een tussenmuurtje die vervangen werd door een glazen wand. Ook hier op de redactie zijn we erg fan van deze trend. Het geeft een strakke, industriële look aan je interieur en door het glas behoud je veel licht.

glazen deuren metalen kozijnenBron: Planete Deco

Planten
De plantentrend ging ook in 2019 lekker door! In een stylish interieur zijn kamerplanten eerder regel dan uitzondering en dat vinden wij ook niet zo gek. Planten zorgen voor levendigheid in huis en doen veel goeds voor de luchtkwaliteit. Beperk je tot alleen de woonkamer: óók in de badkamer, in de keuken en zelfs in de slaapkamer komen je planten prachtig tot hun recht.

Meer lezen over kamerplanten? Klik hier voor al onze tips & tricks over planten!

planten interieurBron: Styled by Sabine

Bohemien woonstijl
Iets wat we veel dit voorjaar en de zomer zagen, is de bohemien woonstijl. Denk aan mooie bruin- en oranjetinten, woonitems van bamboe en rotan, kussens met berberlook en natuurlijk afgestyled met lekker veel planten. Een prachtige woonstijl die vooral in de zomer heel mooi tot zijn recht komt en die ook in deze tijden waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, heel goed past. Wij zijn fan!

Meer lezen over deze woonstijl? Klik hier voor blogs over de bohemien woonstijl!

bohemien woonstijlBron: Poshpennies

Groene muren
Dan de laatste grote interieurtrend van 2019: groene muren! Dit was vorig jaar ook al een grote hit, maar ook in 2019 zien we nog steeds een opmars van groen in het interieur. Ik heb zelf ook een groene muur in mijn woonkamer, dus ik kan niet anders dan deze trend omarmen! ;-)

Inspiratie opdoen? Klik hier voor toffe interieurs met groene muren!

groene murenBron: Sonia

 
 
Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...