Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Tuin

Dit zijn de ideale buitenklusjes voor nu

geschreven door Iris
Dit zijn de ideale buitenklusjes voor nu

Het is augustus: vakantieperiode. Dus dat betekent zon, zee, strand en lekker relaxen. Maar, dit is ook dé maand om alle klusjes die steeds maar blijven liggen aan te pakken.

Heerlijk buiten in de tuin werken, met de plantjes in de weer zijn en het is ook een goed moment om het buitenschilderwerk mee te nemen. Trek de kluskleding maar uit de kast want dit zijn de ideale buitenklusjes voor nu.

Pak de dakgoten aan

Dit is echt een fijn klusje voor nu. Bladeren en viezigheid kunnen de dakgoot beschadigen en verstoppen en bij een goede regenbui heb je dan ook grote kans dat de goot overloopt. Dit kan zelfs de gevel beschadigen. Voorkom dit door de dakgoten netjes te houden en repareer beschadigingen zo snel mogelijk.

tuinBron: villajamilla via HomeDeco Binnenkijken

Laat je kozijnen weer stralen

Als je buiten de ramen aan het lappen bent, neem dan ook goed de kozijnen mee. Kozijnen moeten regelmatig schoongemaakt worden, zo houd je ook het schilderwerk mooi en gaat het langer mee. Win-win dus, je kozijnen stralen en het schilderwerk gaat langer mee!

tuinBron: veravanderkooi via HomeDeco Binnenkijken

Zaaien en oogsten

Augustus is dé maand om de zaden van de uitgebloeide bloemen te oogsten. Laat ze een paar dagen drogen en bewaar ze vervolgens op een droog en donker plekje. Deze kun je dan volgend jaar weer planten! En, als je een bessen- of bramenstruik in je tuin hebt staan, kun je 'm deze maand snoeien. Snoei de takken terug tot op de grond, en je kunt er volgend jaar weer de vruchten van plukken ;-).

tuin-bloemenBron: washplate via HomeDeco Binnenkijken

Moestuin

Heb je een eigen moestuintje? Lucky you! De maand augustus is perfect om eindelijk die leuke aardbeienplantjes te planten. Zorg dat de grond goed bemest is en geef de plantjes lekker veel en vaak water, daar houden de aardbeienplantjes van! Naast aardbeienplantjes kun je ook een hele hoop gaan zaaien zoals peterselie, sla, snijbiet en spinazie.

kas-tuinBron: annekeathome via HomeDeco Binnenkijken

Lekker naar buiten

Hup, naar buiten met die kamerplanten! Door ze af en toe een goede douche te geven zullen de plantjes weer gaan stralen. Spoel 'm voorzichtig af met de tuinsproeier of zet 'm in een zomerse bui. Via de bladeren nemen veel planten óok water op en je spoelt direct al het stof eraf. Let hier wel op wat de lichtbehoefte van jouw kamerplant is. Twijfel je? Zet 'm dan buiten in de schaduw.

beschrijving wat er op de foto te zien isBron: soniad via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook;
- 5 simpele manieren om je tuin net iets mooier te maken
- Inspiratie voor jouw tuin: sfeervolle tuinverlichting
- Deze schaduwdoeken houden je hoofd koel deze zomer

 
 
Accessoires

Zo geniet je optimaal van je geurkaars

geschreven door Gaby
Zo geniet je optimaal van je geurkaars

Geurkaarsen zijn in veel huizen een echte favoriet, zeker in het najaar. Binnen een handomdraai heb je de gezelligheid in huis gehaald én ruikt het ook nog eens heerlijk binnen. Een kaars aansteken is eigenlijk simpel, maar wist je dat er een aantal dingen zijn die je kunt doen waardoor je nog la...

meer...