Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
DIY

DIY: gedroogde planten in transparante lijstjes

geschreven door Rosa
DIY: gedroogde planten in transparante lijstjes

Één van de grootste trends op het gebied van interieur op het moment zijn de planten én de transparante fotolijstjes. Hoe mooi is het dan op die twee trends te combineren tot één geheel? Wij hebben weer een mooie DIY voor je uitgekozen, zodat je met een simpel stappenplan je interieur een enorme boost kan geven!

Dit heb je nodig:

Een gevarieerde selectie bloemen en planten
Een dikke stapel boeken voor het persen
Keukenpapier
Lijm
Twee identieke glazen platen
Paperclips, elastiek of afplak tape
Schaar
Twee paperclips om de platen bij elkaar te houden



Zo maak je het:

Stap 1: Als eerste gaan we de bloemen drogen en persen. De mooiste bloemen en planten die geperst gaan worden zijn de platte bloemen en planten zoals gerbera's, viooltjes of losse bladeren van planten en bloemen. Op het keukenpapier leg je bloemen in de positie zoals jij ze graag gedroogd wilt hebben en zodra je ze in positie hebt, leg je hier een ander stuk keukenpapier overheen. Hierna leg je de dikke stapel boeken bovenop de bloemen en planten zodat je ze gaat persen. Dit laat je 3 tot 4 weken zo liggen voor het mooiste resultaat.




Stap 2: Nu de bloemen geperst en gedroogd zijn passen ze ideaal tussen glasplaten in. Je plaatst de bloemen op een glasplaat en je zet ze vast door een heel klein druppeltje lijm te gebruiken. Je kunt kleine blaadjes eventueel met behulp van een pincet netjes krijgen. Pas op met vette vingers op de glasplaat! Als de glasplaat schoon is en de bloemen in model liggen, plaats je de andere glasplaat hier op.


Stap 3: Je kunt het makkelijkst de glasplaten nu vastzetten met paperclips zodat de platen niet verschuiven. Als de glasplaten vaststaan, kun je beginnen met ze aan elkaar vast te tapen. Zorg dat de tape goed strak om beide glasplaten heen zit zodat deze niet meer verschuiven.



Stap 4: Met elastiekjes kun je de glasplaten ook ideaal bij elkaar houden zolang je deze maar strak vastzet.

Voilà, je eigen kunstwerk is klaar!
Tip 1: Je kunt eventueel veren gebruiken om je lijstjes nóg leuker te maken.
Tip 2: Uiteraard kun je ook bestaande fotolijstjes gebruiken

bron: bloglovin

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...