Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
DIY

DIY: industrieel lampje van beton

geschreven door Tess
DIY: industrieel lampje van beton

Deze superleuke DIY kwamen we tegen op de blog van Rowan: Sillysis, en moesten we gewoon even delen! Je ziet de stoere industriële lampjes van beton steeds vaker in woonwinkels verschijnen. Maar nu kun je er ook zelf eentje maken! Het is niet moeilijk, maar je moet er wel even wat geduld voor hebben.

Wat heb je nodig?
Een gemonteerd snoer, inclusief fitting
een mal: denk aan een water- of melkpak
Liniaal
Stift
Duct tape
Lamp (hier gebruikt: de Nittio van Ikea)
Beton met een fijne structuur, water en een houten stok om te mengen
Emmer om beton te mixen
Satéprikker

Stap 1
Kies eerst je mal uit en maak deze op maat. Ga bijvoorbeeld voor een water- of melkpak om een vierkant lampje de krijgen. Maak de mal een stukje hoger dan dat je het lampje uiteindelijk wilt hebben.

DIY betonlampje

Stap 2
Maak vervolgens een klein gaatje in één van de hoeken van de mal waar het lampensnoer doorheen kan. Tape voor versteviging het hele pak aan de binnenkant in met duct tape en zorg dat je het kleine hoekje extra goed beplakt zodat er straks geen beton doorheen kan. Plak ook de fitting af.

DIY betonlampje

Stap 3
De fitting moet natuurlijk in het midden van de mal komen. Hiervoor kun je een satéprikker aan beide kanten door het pak heen doen, zoals op de afbeelding, en de fitting daaraan vastplakken met tape.

DIY betonlampje

Stap 4
Giet het beton erin en nu is het eigenlijk alleen nog maar een kwestie van wachten en geduld hebben. Tik af en toe met de onderkant van het pak tegen de tafel zodat de luchtbelletjes verdwijnen. Na 24 lange uurtjes kun je dan eindelijk het karton van het beton af scheuren en zie je het prachtige eindresultaat!

DIY betonlampje

Niet alleen in een industrieel interieur staat dit lampje geweldig. Ook in een minimalistisch of Scandinavisch interieur zou dit lampje helemaal tot zijn recht komen. Ben je niet zo van de DIY's? Bekijk hieronder even onze favorieten waar zo'n leuk betonlampje kant-en-klaar op je staat te wachten!

Bron: Silly Sis

 
 
Accessoires

Zo combineer je industriële salontafels met verschillende stijlen

geschreven door Julia
Zo combineer je industriële salontafels met verschillende stijlen

Industriële woonaccessoires zijn niet meer weg te denken uit de interieurwereld. Wil je graag industriële salontafels verwerken in je interieur, maar weet je niet hoe je ze kunt laten aansluiten bij jouw woonstijl? In deze blog vertel ik je hoe je ze kunt combineren met verschillende stijlen. Ik ...

meer...