Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
DIY

DIY: kinderbed met houten huisje

geschreven door Rosa
DIY: kinderbed met houten huisje

Heb jij ze ook voorbij zien komen? Die hippe kinderbedden met een houten frame in de vorm van een huis? Hoe cool is het als je kleintje in zo'n bed kan slapen? Ze staan superleuk in de kinderkamer! Doordat het matras gewoon op de vloer ligt, kan je kindje ook niet uit bed vallen, ideaal dus. Nu blijkt dat dit bedframe ook nog eens makkelijk te maken is!
Met dit stappenplan maak jij ook in een handomdraai dit fantastische kinderbed.

Dit heb je nodig:

10 lange schroeven
5 balken van 140 cm lang
6 balken van 80 cm lang
4 balken van 50 cm lang
Boor
Zaag

Je kunt natuurlijk zelf de lengte van de balken kiezen als jij het huisje groter of kleiner wilt hebben.

Bron: Bonnesoeurs

Stap 1: leg 2 balken van 140 cm in de lengte op de grond. Leg aan de boven en onderkant een balk van 80 cm in de breedte tussen de 2 balken in. Dit wordt de grootte van het bed.

Stap 2: Pak vervolgens nog een balk van 80 cm, deze boor je verticaal tussen de balk van 140 cm en 80 cm in. Boor een fijn gaatje in het hout voordat je de schroef door het hout boort, als je dit niet doet kan het hout gaan splijten. Doe dit met alle balken van 80 cm.

Stap 3: Pak 2 balken van 140 cm en bevestig deze horizontaal aan de bovenkant van de omhoogstaande balken van 80 cm.

Stap 4: Zaag een kant van alle 4 de balken van 50 cm een klein beetje schuin af zodat je deze schuin op de omhoogstaande balken van 80 cm kan zetten, dit wordt het dak. Zorg dat de balken wel gelijk in lengte blijven zodat ze aan beide kanten elkaar precies in het midden raken. Boor deze balken stevig vast.

Stap 5: Bevestig nu de laatste balk van 140 cm bovenin het huisje op het punt waar het dakje elkaar raakt. Deze balk zorgt ervoor dat het dak compleet wordt.

Nu ben je klaar, leg het matras van je kindje in het huisje en versier het huisje zo mooi mogelijk!

Bron: girlystan

 
 
Woonkamer

20x salontafels die opvallen

geschreven door Yentl
20x salontafels die opvallen

Heb jij een bank in een neutrale kleur en lukt het opfleuren van de zithoek met kussentjes niet echt? Kijk dan eens voor een opvallende salontafel. Door dit meubelstuk opvallend te laten zijn komt jouw zithoek met de neutrale bank mooi in balans. Heb je juist wel een opvallende bank? Ga dan voor...

meer...