Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
DIY

DIY: Macramé Plantenhanger

geschreven door Mara
DIY: Macramé Plantenhanger

Dé trend van het moment: de Macramé plantenhanger. Je kent ze misschien nog wel van vroeger (als bruinkleurige variant), maar ze zijn weer helemaal terug.

Een Macramé Plantenhanger maak je gemakkelijk zelf. Wij vonden een handig filmpje van Green Village via City of Sydney, waarin stap voor stap wordt laten zien hoe je zo'n plantenhanger precies maakt:

Dit heb je nodig:

4 stukken touw van ongeveer 2 meter
2 stukken touw van ongeveer 50 centimeter
Schaar
Metalen ringetje

Zo maak je het:

Stap 1: Haal de vier touwen voor de helft door het ringetje heen. Draai daar het korte touwtje van 50 centimeter omheen en bind het vast (zie video). Knip het uiteinde eraf.

Stap 2: Verdeel de touwen in vier gelijke plukken en maak in iedere streng een knoop. (Op gelijke hoogte, ongeveer 15 cm van de ring)

Stap 3: Verdeel de plukken vervolgens in tweeën zodat alle touwen los van elkaar liggen. Bind nu steeds twee touwtjes aan elkaar, op zo'n 10 centimeter afstand van de vorige knoop. De twee buitenste touwtjes bind je aan elkaar.

Stap 4: Herhaal stap 3 nogmaals en maak weer knopen op zo'n 10 centimeter afstand.

Stap 5: Bind nu alles samen met het andere korte touwtje van 50 cm en knip weer het uiteinde eraf.

Stop er een leuke huisplant of cactus in en voilá: je Macramé plantenhanger is klaar!DIY MacrameDIY Macrame

Tip: Heb je niet zoveel zin (of geen tijd) om zelf aan de slag te gaan? HomeDeco heeft ook een aantal plantenhangers geselecteerd die je kant-en-klaar kunt ophangen:

 
 
Binnenkijken

Binnenkijken: huis op Bali met rotan meubels

geschreven door Julia
Binnenkijken: huis op Bali met rotan meubels

Tijdens het zoeken naar interieurinspiratie kom je soms echte pareltjes tegen. Vandaag kijken we binnen in zo'n pareltje: een prachtig huis op Bali. Het huis heeft spierwitte muren, grote raampartijen, een grijze betonvloer en als kers op de taart: een zwembad. De meeste meubels van dit huis slui...

meer...