Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Accessoires

DIY: minimalistische plantenhouders

geschreven door Julia
DIY: minimalistische plantenhouders

Kun je nog wel een plantenhouder gebruiken en heb je zin om lekker creatief bezig te zijn? Hieronder staat in 7 stappen omschreven hoe jij deze toffe plantenhouder kunt maken!

Benodigdheden:

Potlood
Houtlijm
Schaar
Liniaal
Papier
Stanleymes
Plantje(s)
Borduurgaren
Balsa houtstrips (3 mm dik)
Spuitbus met verf in de kleur die jij wilt
Plantenpot(ten) (het handigst zijn potten met een rand, dan kun je de rand ophangen aan je plantenhouder)

Stap 1: Zet de pot op een vel papier en teken er een vierkant omheen met je lineaal en potlood.

Stap 2: Voor elke plantenhouder heb je twaalf houtstrips nodig. Acht gebruik je voor de boven- en onderkant, de rest gebruik je voor het middelste gedeelte. Deze kun je zelf op de gewenste hoogte snijden. Leg de houtstrips op de lijnen en snijd acht houtstrips in de juiste lengte. Snijd daarna de overige vier strips in de lengte die jij wilt. Als je een hogere plantenhouder wilt, laat de de strip wat langer, en andersom.

Stap 3: Verf de pot laag voor laag met de spuitbus. Laat de laagjes steeds drogen voordat je verder gaat met spuiten. Zorg ervoor dat je dit in een goed geventileerde ruimte doet.

Stap 4: Teken zes evenwijdige streepjes op de houtstrips en snijdt met je stanleymes het hout weg op de plekken van de lijnen. Let erop dat de draad erdoorheen past. Zie foto.

Stap 5: Nu ga je de basis in elkaar zetten. Het handigst is om het onderste deel en bovenste deel los van elkaar te maken. Wanneer de lijm opgedroogd is, kun je op het onderste deel vier houtstrips bevestigen. Tot slot kun je het bovenste deel eraan vastlijmen.

Stap 6: Als alle lijm opgedroogd is, kun je het draad om de houtstrips gaan wikkelen. Doe dit schuin, zodat je een diamanteffect krijgt. Zie foto hieronder.

Stap 7: Nu kun je je plantenpot in je standaard zetten en je bent klaar!

Bron: thelovelydrawer

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...