Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND 
  • Shop bij 200+ winkels en merken op één plek
DIY

DIY: Tipi tent

geschreven door Rosa
DIY: Tipi tent

Een tipi tent is op het moment hartstikke hip voor in de kinderkamer! De kids kunnen hier lekker spelen of een spannend boek lezen. Wij laten in een paar simpele stappen zien hoe jij je eigen tipi tent kunt bouwen! Laat je niet afschrikken door de stappen, het is veelal herhaling ;).

Dit heb je nodig:

4 bamboestokken van ongeveer 180 cm
3 meter stevig touw
2x4 meter canvas stof
3 schroefjes
3 ringen
Schaar
Boor

Zo maak je het:

Stap 1: Boor een gat in stok 1 ter dikte van het touw, ongeveer 10 cm onder de bovenkant.
Stap 2: Duw het touw door het gat en maak een stevige knoop aan het uiteinde.
Stap 3: Maak een tipi met de stokken zodat je weet hoe de stokken moeten staan om stevig overeind te blijven. Met 4 stokken is het het handigste om de voorste stokken wijder uit elkaar te zetten en de achterste stokken dichter bij elkaar te zetten, zo maak je een ingang. Kijk waar stok 2 stok 1 aanraakt en boor een gat in paal 2 op deze hoogte.
Stap 4: Duw het touw door stok 2 en sla hem verschillende keren en op verschillende manieren om beide palen heen om de palen stabiel te laten staan.
Stap 5: Plaats stok 3 tegen stok 1 en 2 aan, kijk waar er een gat moet worden gemaakt, duw het touw erdoorheen en drapeer het touw een aantal keer om alledrie de stokken.
Stap 6: Herhaal dit ook voor stok 4.
Stap 7: Ga met het overgebleven touw verschillende keren rondom alle stokken en zet stevig vast.

Stap 8: Vouw het stuk canvas open en zoek het midden. Drapeer het canvas over de tipi, maak het midden vast aan de achterkant van de tipi met een schroefje en ringetje. Boor eerst een gat in de stok en doe de stof tussen het ringetje en het schroefje, boor nu de schroef in de stok.

Stap 9: Ga verder met het canvas langs de stokken te draperen. Schroef aan de voorste twee stokken het canvas vast zoals beschreven bij stap 8 zodat de tipi een beetje open valt. Zorg ervoor dat de tipi niet op het canvas staat, anders is 'ie minder stabiel. Nu kun je de stof die over is aan de onderkant naar binnen vouwen of afknippen.
Tip: Je kunt de tipi nu leuk versieren met lichtjes, kussentjes, vachtjes of knuffels!


Bron: Julie Blanner

 
 
Werkplek

20x spullen voor de perfecte werkplek

geschreven door zuen
20x spullen voor de perfecte werkplek

De één vindt thuiswerken fijner dan de ander. Vaak wordt een werkplek niet optimaal benut en dat is zonde. Door het aanschaffen van van bepaalde (kleine) spullen kun je al gauw een fijnere werksfeer creëren. Iets wat je zeker nodig hebt in deze tijd! Ben jij benieuwd naar spullen die jouw werkple...

meer...