Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
DIY

DIY: Kandelaars met geometrische vorm

geschreven door Mara
DIY: Kandelaars met geometrische vorm

Ook zo dol op kaarsjes en mooie accessoires in je huis? Dan is deze DIY iets voor jou! In dit artikel leg ik je namelijk uit hoe je deze leuke, witte kandelaars met geometrische vormen maakt. Prachtig om ze allemaal bij elkaar te zetten of om er eentje te mixen & matchen met andere kandelaars en vazen.

Kijk mee & ga er lekker mee aan de slag dit weekend!

Dit heb je nodig:Gips
Bouwlijm (die wit opdroogt!)
PVC caps/dopjes (wit)
plastic borrelglaasjes
Spray met glans (oa te koop bij Gamma)
Anti aanbakspray
Maatbekers
Grote plastic kom en lepel
Scherp mesje
Spons

Zo maak je het:


Stap 1: Spray als eerst de plastic borrelglaasjes in met de anti aanbakspray, zodat het later kan breken zonder dat plastic gaat 'splinteren'.

Maak vervolgens het gips klaar zoals op de verpakking aangegeven staat, in de grote plastic kom, en giet dit in de borrelglaasjes. Let op: schenk ze niet helemaal vol. De PVC dopjes komen er in de volgende stap nog bovenop namelijk! Tik de glaasjes zachtjes op de tafel om luchtbelletjes in het gips te voorkomen.


Stap 2: Wacht 5-10 minuten, totdat het gips wat harder begint te worden. Stop dan in ieder borrelglaasje een PVC dop. (Hier komt later je kaars in te staan!) Als de dopjes niet goed blijven staan, dan is het gips nog niet hard genoeg en moet je even wachten. Zitten de dopjes er eenmaal goed in, tik de borrelglaasjes dan nog eens een paar keer op de tafel, zodat het gips goed om de dopjes heen gaat zitten.


Stap 3: Wacht een uur, en verwijder daarna de plastic glaasjes van het gips. Dit kun je het beste doen door de bovenkant van het glaasje te breken en zo verder te werken naar beneden. Gebruik hiervoor ook het mesje, om gaten te maken en vanuit daaruit verder te 'pellen'.

Laat de gipsen stukjes nu voor 48 uur drogen voordat je verder gaat naar de volgende stap.


Stap 4: Tijd om de stukjes aan elkaar te lijmen, om zo een mooie kandelaar te creëren! Vergeet niet om de lijm direct weg te vegen. Nadat alles droog is, kun je de kandelaars insprayen met glans om krasjes, scheuren en chips te voorkomen.De gehele (originele) DIY vind je hier!

 
 
Baby & Kind

Inspiratie: de leukste behangthema's voor de kinderkamer

geschreven door Julia
Inspiratie: de leukste behangthema's voor de kinderkamer

Er zijn onwijs veel verschillende opties als het gaat om behang voor de kinderkamer. Het kan behoorlijk lastig zijn om uit het grote aanbod een keuze te maken. Om het je iets makkelijker te maken, heb ik hieronder een aantal van de leukste behangthema's op een rij gezet. Laat ...

meer...