Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Een neutrale slaapkamer saai? Met deze tips niet!

geschreven door julia_

Een neutrale slaapkamer saai? Met deze tips niet!

Hou jij niet van opvallende kleuren in de slaapkamer? Ga je liever voor neutrale tinten, maar wil je niet dat het een saai geheel wordt? Ik vertel je hieronder hoe je ervoor zorgt dat je neutrale slaapkamer niet saai is!

Prints

Een neutrale slaapkamer kan wat saai zijn wanneer alles in je slaapkamer effen is. Een goede optie is om een aantal prints toe te voegen. Dit hoeven echt geen drukke en opvallende prints te zijn. De prints bij de slaapkamer hieronder zijn neutraal, maar geven het geheel wel wat meer body. Je kunt ook gaan voor een dekbedovertrek of kussens met een subtiele print.

slaapkamer met neutrale tinten Bron: homeyohmy

Houten accenten

Wanneer alles in de slaapkamer wit is, kan hout een beetje pit toevoegen. Denk aan een houten bed of houten fotolijsten. In de slaapkamer hieronder komen de houttinten ook nog terug in de posters. Dit zorgt voor een goede samenhang.

slaapkamer met neutrale tinten Bron: pampa

Verschillende materialen en structuren

Wat heel belangrijk is wanneer je voor één kleur gaat in je neutrale slaapkamer, is om verschillende materialen te gebruiken. Zo zorg je voor meer diepte. Denk bijvoorbeeld aan grofgebreide kussens, wandkleden of een linnen dekbedovertrek. Wil je toch een kleuraccent aanbrengen? Dan kun je bijvoorbeeld een plant neerzetten, zoals hieronder ook gedaan is.

slaapkamer met neutrale tinten Bron: soohme

Ton sur ton

Wanneer alles één tint heeft, kan de diepte uit je slaapkamer verdwijnen. Wil je dit voorkomen? Ga dan voor een aantal tinten die dicht bij elkaar liggen, oftewel: ton sur ton. Hieronder zijn verschillende tinten te zien in het beddengoed en het vloerkleed heeft ook weer net een andere tint. Je kunt ook de muurverf net een ander tintje geven of accessoires in verschillende tinten toepassen.

slaapkamer met neutrale tinten Bron: alexanderwhite

Zie ook:
-6x koper in je slaapkamer
-Inspiratie: een slaapkamer volledig in het groen
-Tips voor een frisse slaapkamer die perfect bij de lente past