Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Planten

Een ode aan de kunstbloem

geschreven door Rosa
Een ode aan de kunstbloem

Als er iemand sceptisch tegenover kunstbloemen en -planten stond dan ben ik dat wel. Maar, wat ben ik van mening veranderd. Een kunstbloem is helemaal niet meer ouderwets, ontzettend plastic of suf. Hierbij vertel ik je waarom je tegenwoordig júist voor kunstbloemen moet gaan.

Perfect als je geen groene vingers hebt
Kunstbloemen hoef je niet eerst schuin af te snijden, in de perfecte temperatuur water te stoppen en om de paar dagen van water te voorzien. Kunstbloemen zet je in een mooie vaas en hier hoef je nooit meer naar om te kijken.

Jarenlang plezier
Toegegeven, kunstbloemen zijn een grote investering. Maar, na één keer ben je voor de komende jaren klaar! Uiteindelijk ben je dus veel goedkoper uit dan als je iedere paar weken voor pak 'm beet €20 bloemen koopt.

Eindeloos variëren
Investeer in een aantal verschillende kunstbloemen. Koop af en toe een losse bloem erbij en je kunt eindeloos veel combinaties maken. Soms haal je er een bloem uit, soms zet je er een opvallende bloem tussen.

Ze zien er echt uit
Als je een kunstbloem los ziet, kan ik me goed voorstellen dat je het er wel erg nep en plastic uit vindt zien. Maar, bekijk het eens in een bos zoals op de foto hiernaast. Door de bloemen in een ondoorzichtige vaas te zetten, zie je de stelen niet. En de steeltjes zien er vaak erg nep uit. Door veel bloemen en takken te combineren, krijg je een speels effect wat bijna niet van echt te onderscheiden is.

Tip: zo style je de kunstbloemen
Mocht je net als ik de overstap maken naar kunstbloemen, dan is het handig om te weten hoe je deze het beste styled. Zodra je de bloemen ontvangt zien ze er vaak net-niet-mooi uit. Dit los je simpelweg op door de bloem helemaal open te vouwen. De kunstbloemen van PTMD bevatten allemaal ijzerdraad, hierdoor kun je ze niet kapot vouwen. Vouw de bladeren helemaal open, laat de kop een beetje hangen -net als in het echt- en zet ze in een dichte vaas. Knip de bloemen op de juiste lengte. En, heel belangrijk; heb je een tak met meerdere steeltjes? Knip deze dan ietsje korter af, zodat 'ie mooi vol in de vaas oogt.

Wil je de bloemen stevig vastzetten? Prik ze dan in een stuk droog oase. Zo staan ze mooi stevig en kun je ze stylen zoals jij mooi vindt. Als je de bos iets speelser wilt kun je ze natuurlijk los in de vaas zetten.

 
 
 
Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...