Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

Ga je samenwonen? 5 tips die je kunnen helpen met inrichten (en met compromissen sluiten)

geschreven door Mara
Ga je samenwonen? 5 tips die je kunnen helpen met inrichten (en met compromissen sluiten)

Yes! Jullie plannen om samen te wonen gaan door! Misschien gaan jullie wel op zoek naar een nieuw huis, of trekt de een bij de ander in. Maar dan komen we bij het volgende: want hoe gaan jullie het inrichten?

Jij kunt zijn strakke, moderne meubels niet echt waarderen en hij raakt nu niet bepaald enthousiast van jouw verslaving aan kaarsen en kussens.. Oeps! We geven je 5 tips om ondanks jullie verschillende stijlen tóch tot een mooi geheel te komen. Succes!

1. Zoek de balans

Jullie hebben nou eenmaal een andere smaak: daar zal niks aan veranderen. Wel kun je proberen de balans te vinden en zo jullie verschillende stijlen mooi met elkaar combineren.

Die strakke, zilveren eetkamerstoelen staan bijvoorbeeld heel gaaf bij een houten eettafel, en misschien is zijn geliefde leren bank helemaal niet zo verkeerd als je er wat kussentjes en een plaid in zachte kleuren op legt. Een vrouwelijk huis daarentegen kun je direct wat stoerder maken door te hier en daar wat meer grijs, zwart of donkerblauw toe te voegen en ook materialen als ijzer, leer of beton maken je huis minder vrouwelijk.

Kun je écht niet overweg met zijn rare vintage kast? Kijk 'm dan even lief aan en vraag of je 'm misschien mag verven in een mooier kleurtje.

Samenwonen tips

2. Maak een nieuw kleurenpalet

Ben jij groot fan van groen, maar is je partner meer van de bruintinten? Combineer deze twee kleuren met bijvoorbeeld wit en grijs en creëer zo een nieuw kleurenpalet om iedereen tevreden te houden! Zo krijg jij je energievolle en natuurlijke interieur en je partner de rustige, neutrale uitstraling. Iedereen blij!

Samenwonen tips

3. Vul op met basics

Zijn er meubels of accessoires die jullie nog moeten aanschaffen? Ga dan vooral voor neutrale, tijdloze items om je huis rustig te houden, in jullie toch al gemixte interieur. Hierdoor wordt je interieur geen verzameling van stijlen en kun je de meubels nog flink wat jaren gebruiken.

Samenwonen tips

4. Groepeer

Omdat jullie huis al wat gemixt is qua stijlen, is het handig om te zoeken naar items en stijlen die jullie wél allebei leuk vinden. Door dit toe te voegen in je interieur creëer je toch meer een geheel. Zijn jullie bijvoorbeeld beide dol op cactussen of andere kamerplanten? Zet deze dan bij elkaar!

Samenwonen tips

5. Maak gebruik van jullie dubbele meubels

Komen jullie er niet echt uit welk bijzettafeltje mag blijven en welke weg moet? Geen ramp! Maak er juist gebruik van dat jullie (bijna) iedere meubel twee keer hebben. Twee bijzettafeltjes naast elkaar kunnen namelijk heel leuk dienen als salontafel. En die twee fauteuils zijn eigenlijk veel leuker dan één grote bank. Mix en match verschillende eetkamerstoelen en creëer zo een unieke look. Overal twee meubels van hebben is écht niet erg, doe er je voordeel mee! ;-)

Samenwonen tips

Tuin

Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

geschreven door Gabrielle
Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

Lente is de perfecte tijd om samen met je kinderen de tuin in te gaan en ze te laten zien dat tuinieren wel leuk kan zijn. Tuinieren met kinderen is niet alleen leuk en verrijkend, het is ook een geweldige manier om ze te leren over de natuur, verantwoordelijkheid en het bela...

meer...