Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Gastblog

Gastblog: Lotte van Oh la lot

Gastblog: Lotte van Oh la lot

Mijn naam is Lotte Hunink, ook wel Oh la lot. Ik ben kinderkamerstylist en leerkracht. Ik ben 35 jaar en woon met mijn partner en onze twee zoontjes Sam (5) en Vic (3) in Elst, tussen Arnhem en Nijmegen. Al zolang ik mij kan herinneren, roep ik dat ik nooit van mijn leven in een nieuwbouwhuis zou gaan wonen... Mag jij raden waar wij nu wonen? Juist ja, in spiksplinternieuw nieuwbouwhuis!

Een nieuwbouw huis

Na lang wikken en wegen, zagen wij toch wel in dat er heel veel voordelen zijn aan het kopen van een nieuwbouwhuis. We wonen nu bijvoorbeeld in een hele kinderrijke wijk. Ik besef me dat dit niet per se een voordeel hoeft te zijn haha! In ons geval, met onze jonge kinderen, is dit hartstikke leuk.

Een ander voordeel van nieuwbouw is dat je alles zelf kunt bedenken en kiezen en alles lekker schoon en nieuw is, hoe fijn! Een nieuwe keuken uitzoeken, op jacht naar badkamertegels en vloeren; ik vond het heerlijk.

Badkamer-ohlalotBron: Oh la lot via HomeDeco Binnenkijken

Toch is het ook wel een uitdaging om van een strak, nieuw huis een gezellig thuis te creëren, maar ik denk dat dit aardig gelukt is! In de keuken hebben wij bijvoorbeeld een bakstenen wand laten metselen, van super oude stenen. Dit is een mooi contrast met de strakke zwarte keuken. Voor in het nisje in de keukenwand hebben we gekozen voor handgemaakte groene Marokkaanse tegeltjes. Dit maakt de keuken persoonlijk en uniek.

Een Perzische loper en rotan vintage barkrukken zorgen er ook voor dat het geen standaard zwarte (nieuwbouw) keuken is. We hebben ook veel kleur in huis, voornamelijk warme tinten, kleur doet zoveel!

Zwarte-keuken-bakstenen-muurBron: Oh la lot via HomeDeco Binnenkijken

Vlooienmarkten

Ik shop al sinds mijn tienerjaren graag bij kringloopzaken en struin graag (uren) over vlooienmarkten. Ik houd ervan om unieke, vintage 'schatten' te scoren, spulletjes met een verhaal. Door deze spullen te mixen met nieuwe accessoires en meubels, creëer je een speels geheel. Het geeft dit het huis meer persoonlijkheid.

Eetkamer-ohlalotBron: Oh la lot via HomeDeco Binnenkijken

Het zat er al vroeg in…

Al als kind was ik zelf druk met het inrichten en veranderen van mijn eigen kamer. Ik schoof wekelijks mijn meubels en schilderde zelfs een levensgrote palmboom op mijn wand! Ik maakte wandvaasjes van oude Pringles rollen en had een enorm groot ijsje in mijn kamer staan. Je weet wel, zo een die je ook wel voor snackbars ziet staan.

Toen hield ik er al van om een soort van vakantiegevoel te creëren in mijn kamer. Ik ben hier nog steeds gek op! Zo hebben we in meerdere ruimtes behang met palmbomen of andere tropische planten en dieren, pronkt er op de tv-kast een grote gouden palmboomlamp van HKliving en hebben we meerdere Marokkaanse kleden in huis liggen. (Handgemaakte) accessoires uit andere landen en hier en daar een exotische kamerplant helpen mee om een vakantiegevoel extra aan te wakkeren.

Dressoir-OhlalotBron: Oh la lot via HomeDeco Binnenkijken

Palmbomenbehang-ohlalotBron: Oh la lot via HomeDeco Binnenkijken

Liefde voor het stylen van kinderkamers

Het meest trots ben ik op de kinderkamers. Onze jongens hebben een eigen 'mancave' op zolder. We hebben twee dakkapellen laten bouwen, waardoor zij lekkere ruime en lichte kamers hebben. In de kamer van Vic, onze jongste, zit een gek hoekje. Hierachter zit de ketel. We hebben dit tijdens de bouw bedacht, omdat het ons leuk leek om hier een lekker chillhoekje van te gaan maken, met kussens en boekjes. Ik zag dit al helemaal voor me!

Toen de vloeren op zolder lagen en de wanden waren gestuct, kon ik dan eindelijk los! Vic zijn kamer dompelde ik onder in een circusthema, inclusief circusbehang. Ik verfde om het 'gekke hoekje' een grote circustent. Wanneer Vic dan het hoekje in liep, leek het net alsof hij de circustent binnenging.

Kinderkamer-circustentBron: Oh la lot via HomeDeco Binnenkijken

Inmiddels zijn de muren een paar centimeter naar voren gekomen - na ongeveer 7 lagen verf in 1,5 jaar - haha! Vic zijn kamer heeft nu een Safarithema met warme kleuren, zoals okergeel, camel en mosgroen. Eén wand is behangen met een prachtig safaribehang vol dieren en mooie bomen. Om het 'gekke hoekje' heb ik een safarihutje geschilderd, inclusief een echt rieten dakje. Naast het safarihutje shinen een grote bananenboom en een cheetah van behang. Geeft zo’n leuk effect!

Kinderkamer-safarihutBron: Oh la lot via HomeDeco Binnenkijken

De kamer van Sam heeft donkergroen junglebehang met mooie terrakleuren en exotische dieren erin verwerk. Het leuke is dat het behang helemaal naar onze wens is gemaakt door Creative Lab Amsterdam. Het heeft zelfs de naam 'Oh la lot - mighty' gekregen!

Kinderkamer-donkergroenBron: Oh la lot via HomeDeco Binnenkijken

Opleiding en Oh la Lot

Een paar jaar geleden heb ik de opleiding interieurstyling aan de Interieuracademie gedaan. Ik heb toen besloten mijn eigen bedrijf 'Oh la Lot' op te richten en sinds iets meer dan een jaar is ook mijn website online.

Ik help mensen met het maken van ontwerpen voor de inrichting van de kinderkamer(s) en maak ook shoppinglists in opdracht. Op mijn Instagram ben ik bijna dagelijks actief en hoop ik volgers te inspireren met mijn interieur en, met name, kinderkamerfoto's. Het zou supertof zijn als je een kijkje neemt op mijn instagram of website!

Heel veel liefs,
Lotte

Gastblog schrijven?
Heb jij een inspirerend interieur en zie jij het ook wel zitten om een gastblog voor HomeDeco te schrijven? Stuur een mailtje naar [email protected] en wie weet zien we jouw verhaal online verschijnen!

Zie ook:
- Binnenkijken bij Villajamilla
- Behang in de kinderkamer: dit zijn de trends van 2021
- Binnenkijken in het kleurrijke interieur van Arco

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...