Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Gastblog

Gastblog: Wendy van Thuismusinterieur

Gastblog: Wendy van Thuismusinterieur

Hoi, wat leuk dat je mijn gastblog komt lezen! Ik ben Wendy (Thuismusinterieur) en woon samen met mijn man Jurgen en onze twee dochters Fleur (11 jaar) en Sophie (6 jaar) in ons huis. Mijn grootste hobby is eigenlijk alles wat met interieur te maken heeft, niet zo gek natuurlijk als je werkt als interieurstylist. Jurgen is een enthousiaste hobbyfotograaf en heeft ook een baan in de IT. Daarnaast houden we erg van lekker borrelen en samen een film of goede serie kijken.

Ons huis

We wonen nu vanaf november 2020 in ons huidige huis, en zijn letterlijk een straat verderop verhuisd. We komen uit een hoekwoning en wilde graag meer ruimte en een grotere tuin. Toen we zagen dat er schuin tegenover onze toenmalige woning een mooi nieuwbouwproject gebouwd werd, hebben we gelijk actie ondernomen.

We konden onze wasruimte verplaatsen naar de eerste etage waardoor we ruimte konden creëren voor een tweede badkamer op zolder. Ook hebben we de master zo aangepast dat we van twee slaapkamers één hebben gemaakt. De meiden hebben heerlijke grote kamers op zolder. Ook kozen wij ervoor om de woonkamer te spiegelen, onze keuken zit nu op deze plek. Alle aanpassingen in huis zijn perfect uitgepakt en daar hebben we nooit spijt van gehad.

kinderkamer-bohoBron: Thuismusinterieur via HomeDeco Binnenkijken




 

TIP! Denk bij een nieuwbouwhuis supergoed na wat voor jou en je gezin belangrijk is. Houd je van een grote woonkamer of heb je liever een leefkeuken? En denk ook na hoe je verlichting kan toepassen in je interieur! Dit is wel wat nadenkwerk in de fase voordat de bouw start. Kom je er zelf niet helemaal goed uit? Huur dan iemand in, want het is echt superzonde als je achteraf niet helemaal blij bent met de gemaakte keuzes.

Woonstijl

Ik hou van rustig kleurgebruik en eenheid in mijn interieur. Ons gezinsleven is al druk genoeg dus vind ik het belangrijk dat mijn huis rust uitstraalt en een fijne sfeervolle plek is. Ik zou onze stijl omschrijven als Scandi/Japandi een mix van de Scandinavische interieurstijl en de Japandi woonstijl. En wat stoerdere elementen zoals de zwarte pui hieraan toegevoegd.

woonkamer-japandi-scandinavischBron: Thuismusinterieur via HomeDeco Binnenkijken




 

TIP! Door verschillende materialen te gebruiken zoals een houten vloer, wandpanelen en een wollen kleed ontstaat er sfeer. Wissel ook in vormen af om het geheel zachter te maken, kies voor een rond kleed of salontafel. Zeker bij nieuwbouwwoningen zijn er al genoeg rechte lijnen waardoor het soms wat hard kan aanvoelen. Door kleuren te gebruiken uit dezelfde ‘kleurenfamilie’ blijft het wel een geheel en rustig. Door verschillende materialen en structuren te gebruiken, is je interieur nooit saai!

Beste aankopen ever

In de woonkamer heb ik bewust gekozen voor een combinatie van verf (Little Greene) en behang (Eijffinger). Wel allemaal in dezelfde kleurfamilie zodat ik eenheid creëer. Ik ben erg blij met de sfeer die hierdoor is ontstaan. Verder wilden we heel graag een pui om de ruimte te kunnen afsluiten.

woonkamer-met-puiBron: Thuismusinterieur via HomeDeco Binnenkijken




 

TIP! Een slimme budgettip. De pui is bij ons niet van staal maar van hout. Prijs-vriendelijker dan staal en daarnaast kan ik de pui ook nog in een andere kleur verven. Met mij weet je het tenslotte maar nooit!

De wand achter onze bank geeft extra sfeer aan de ruimte, is geluiddempend en haalt gelijk het sfeerloze nieuwbouw gevoel eruit. Ik heb bewust gekozen voor een wollen vloerkleed zodat er verschillende materialen werden gebruikt. Verder heb ik ervoor gekozen om zowel jaloezieën als inbetween gordijnen te nemen.

Voor de eethoek hebben we gekozen voor een ovalen houten tafel. Omdat de ruimte lang en wat smaller is, wilde ik hier niet ook nog een rechthoekige tafel neerzetten. Door te kiezen voor een ovalen vorm wordt de ruimte juist wat zachter en vriendelijker. De stoelen zijn van bouclé; een spannende keuze met twee kids. Daarom hebben we ze helemaal ingespoten met vlek en vuilafstotende spray. Werkt perfect!

Veranderen?

Dat zou dan toch de keuken zijn. De opstelling vind ik heel fijn maar ik zou toch voor een andere kleurcombinatie gaan. Het is heel prettig dat we de koffiecorner hebben losgetrokken van het kookeiland. Door hier een aparte hoek voor te creëren, is het nu juist wel een toffe eye-catcher geworden in onze keuken.

keuken-met-barkrukkenBron: Thuismusinterieur via HomeDeco Binnenkijken




 

Wensen voor de woning

Ik denk dat ons huis nooit af is. Door mijn werk als interieurstylist zie ik zoveel mooie spullen en materialen voorbijkomen, dat ik altijd wel blijf aanpassen en veranderen. Maar dat is ook niet erg, een interieur moet meegaan met de tijd. Al moet ik eerlijk bekennen dat Jurgen er wel gek van wordt. Inmiddels zijn we alweer druk aan het schilderen en behangen in de werkkamer en slaapkamer.

roze-werkkamer-bohoBron: Thuismusinterieur via HomeDeco Binnenkijken




 

Dus vind je het leuk om dat te volgen? Binnenkort deel ik die op mijn insta account @thuismusinterieur. Daarnaast mag ik gelukkig veel leuke klanten helpen met het creëren van hun droominterieur. En daar kan ik mijn interieurpassie meer dan genoeg in kwijt!

Zie ook:
- Gastblog: Wilma van huisjeboompjeboys
- Gastblog: Ellie van Thuisbijmij
- De stylisten: zo richt je een U-woonkamer in

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...