Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Baby & Kind

Geef de kinderkamer een lichte lente boost

geschreven door Lynn
Geef de kinderkamer een lichte lente boost

Naast dat we het beneden weer gezellig maken met lichte, vrolijke kleuren, mag dit in de kinderkamer ook gebeuren. Laat jouw kleintje elke dag weer wakker worden in een gezellige kamer waarin de zon altijd schijnt. Hang een paar goede gordijnen op, gebruik een dunner dekbed, vrolijk behang en nog veel meer kleine aanpassingen om de kamer lenteproof te maken. Dit is een kleine moeite, maar geeft een groot effect voor de kinderkamer.

Hang donkere gordijnen op

Je zou denken dat alles in de lente weer licht van kleur mag worden. Dat is zeker waar, maar buiten blijft het ook weer langer licht. Dus wanneer jouw kroost naar bed gaat is het nog licht buiten. Hang daarom een paar goede verduisterende gordijnen op. Zo slaapt je kleintje lekker door en kun jij op de bank je favoriete serie bingen.

roze-kinderkamer-hoogslaperBron: Verrassendwonen via HomeDeco Binnenkijken




 

Laat je kleintje zijn eigen plant verzorgen

Buiten begint langzaam alles weer te groeien en zie je overal weer plantjes boven het gras uitkomen. Hoe leuk is het om dit in de kinderkamer ook terug te zien. Daarnaast leert jouw kind om voor zijn eigen plantje te zorgen. En veel planten zijn ook nog eens luchtzuiverend. Kies voor een plant die gaat bloeien in de lente of die snel groeit. Zo ziet je kleintje gelijk wat er gebeurd als je goed voor het plantje zorgt.

orchidee-kleine-vetplant-potBron: Kolibri_company via HomeDeco Binnenkijken




 

Vrolijk dekbedovertrek

Het wordt langzaam weer wat warmer, dus dat dikke winterdekbed mag weer naar zolder. Het is handig om een vier seizoenendekbed in huis te halen. Deze kun je namelijk makkelijk van dik naar dun of weer andersom maken. Als het in de lente toch weer wat kouder wordt kan het zo weer een winterdekbed worden.

Schaf ook een vrolijk dekbedovertrek aan. Misschien heb je in de winter de kamer aangekleed met wat donkere kleuren. Nu mag je weer helemaal losgaan met de pastel tinten of alvast felle kleuren voor de zomer.

dekbedovertrek-tijger-kinderkamerBron: Ilsedv via HomeDeco Binnenkijken




 

Natuurlijk behang

Om de kamer een instant lentelook te geven gebruiken we behang. Waar dit in de woonkamer te druk kan zijn, is behang voor de kinderkamer ideaal. Je kleintje kijkt zijn ogen uit naar alle dieren, planten of andere patroontjes op het behang. Gebruik daarom ook behang wat echt voor de kinderkamer is ontworpen. Deze zijn vaak erg gedetailleerd en hier kun je telkens weer wat nieuws op ontdekken.

Wil je toch wat meer rust in de kamer? Werk dan met een lichte kleur op de muur en combineer dit met een strook behang. Kies dan juist voor een rustiger patroon zoals een paar tropische planten op de muur.

behang-kinderkamer-beerBron: Tapetshow via HomeDeco Binnenkijken




 

Speelgoed voor binnen en buiten

Blokken in pastel kleuren of een emmer en schepje om buiten mee te graven. Bij een nieuw seizoen hoort ook weer nieuw speelgoed. Ken je bijvoorbeeld de avontuurlijke Wobbel plank al? Voor kinderen is het heerlijk om op de plank te staan en vrij te kunnen bewegen. Het helpt bij hun evenwicht, motoriek en ze kunnen al hun energie erin kwijt. Ieder kind ziet weer wat anders in hun Wobbel: balansbord, schommel, glijbaan, winkeltje, voetbaldoeltje of is het toch de rug van een olifant?

wobbel-balance-boardBron: Wobbel




 

Zie ook:
- De leukste accessoires voor een thema kinderkamer
- Binnenkijken in hippe kinderkamers
- Zo creëer je een duurzame kinderkamer

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...