Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Baby & Kind

Hier moet je op letten bij het inrichten van de kinderkamer

geschreven door Demi
Hier moet je op letten bij het inrichten van de kinderkamer

Zodra je kleintje steeds harder begint te groeien en officieel geen baby meer is, maar een peuter: tijd om van de babykamer een kinderkamer te maken! Waarschijnlijk wil je hier nog niet aan denken. Bleven ze maar voor altijd zo klein 😉. Toch zijn er veel dingen waar je aan moet denken bij de transformatie van babykamer tot kinderkamer.

Eerder schreef ik al over waar je op moet letten bij de inrichting van een babykamer. Bij een pasgeboren baby zijn er namelijk toch weer hele andere dingen waar je aan moet denken. Als ze iets groter worden en steeds meer dingen zelf kunnen, moet je nog meer rekening houden met de veiligheid van de kamer. Daarnaast moeten meubels vervangen worden of zijn andere items toch wel handig.

In deze blog geef ik je tips voor de meest veilige kinderkamer en deel ik een checklist met handige meubels, lees snel mee!

kinderkamer inrichten kinderbed
Bron: wonenbydjo

Tips voor een veilige kinderkamer

• Net als bij de babykamer: weg met draden, lampjes of andere voorwerpen die gevaarlijk zijn voor je baby en vergeet de stopcontacten niet te beschermen.
• Probeer de kasten in de kinderkamer alleen te vullen met kleding of ander textiel. Vermijd spullen waaraan je kleintje zich aan kan bezeren.
• Geen meubels dichtbij het raam! Nu je kind wat ouder wordt, gaan ze ook meer op avontuur! Je wil dus niet dat ze op meubels gaan klimmen die toevallig bij een open raam staan.
• Sommige kamerplanten zijn giftig, wees daar alert op. Voorkom dus dat deze planten in handbereik staan van je kinderen.
• Last, but not least: als de kinderkamer op een bovenverdieping is, is het traphekje een musthave.

kinderkamer inrichten vloerkleed
Bron: machs

Checklist

Een grotere kast
Een groter bed
• Speelhoekje inclusief vloerkleed
• Zithoekje, denk aan een krukje, zitzak of schommelstoel

Zie ook:
- 10 herkenbare letterborden-quotes voor moeders
- Van deze babykamer wordt elke moeder jaloers!
- Binnenkijken in een Tiny House van 28 vierkante meter

 
 
Slaapkamer

Zo benut je de ruimte in je kleine slaapkamer optimaal

geschreven door Rosa
Zo benut je de ruimte in je kleine slaapkamer optimaal

Wij geven regelmatig tips om je huis optisch groter te laten lijken, hoe je extra opbergruimte kan creëren of hoe je een ruimte met een laag plafond het best kunt stylen. Over een kleine slaapkamer stylen hebben we nog niet eerder geschreven. Een kleine slaapkamer optimaal ben...

meer...