Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Inspiratie

How to: moodboard maken

geschreven door Lynn
How to: moodboard maken

Wanneer je aan de slag gaat met je interieur is het handig om een moodboard te maken. Vaak zie je in je hoofd jouw perfecte huis voor je, maar om dit door te vertalen naar de werkelijkheid is soms best lastig. Een moodboard bestaat niet alleen uit meubels die je mooi vindt. Je gaat op dit bord vooral de sfeer in huis in kaart brengen. Dit doe je door middel van inspirerende foto’s, kleuren, texturen en krachtige woorden. Ben jij er klaar voor? Na het lezen van deze blog ben jij een pro in moodboards maken!

Verschillende moodboards

De beste moodboards ontstaan als je niet te veel nadenkt en gewoon begint. Bedenk eerst of je liever digitaal of met papier werkt. Er zijn veel verschillende tools waarop je digitaal met twee klikken op de knop een moodboard in elkaar flanst. Verzamel plaatjes op inspiratie sites als Pinterest of gewoon via Google. Maak hier één geheel van op sites als Picmonkey, Canva of Photoshop.

knippen en plakken

Een papieren moodboard kan een erg leuke klus zijn. Neem de tijd, pak een kop thee en ga een middag knippen en plakken. Wel ben je hierbij beperkt aan de tijdschriften die je hebt verzameld. Mis je nog iets? Ga digitaal verder met zoeken en print deze plaatjes uit!

moodboard-papierBron: Uby Yanes

Verzamelen

Dan is het tijd om alles te verzamelen wat jij leuk vindt. Houd voor ogen waar jouw moodboard overgaat. Wil je bijvoorbeeld je hele huis opnieuw doen of alleen de slaapkamer? Dit is belangrijk bij het selecteren van afbeeldingen. Laat hierbij je creativiteit de vrije loop, want ook afbeeldingen van een strandhuisje of bloem kunnen jouw stijl overbrengen op het moodboard. Nadat je grof veel sfeerbeelden hebt verzameld ga je kiezen. Waar klopt je hart echt sneller van? En let daarbij ook op wat mooi bij elkaar past.

moodboard-kleurBron: Ideeid via HomeDeco Binnenkijken

Kleuren

Nu je alle foto’s bij elkaar hebt kun je zien welke kleuren er overeenkomen. Dit worden de basiskleuren en hier maak je dan ook een kleurenpalet van. Een goede tool om dit te doen is de site Coolors.co. Voeg naast de basiskleuren een paar accentkleuren toe die je terug laat komen in accessoires. Zet het kleurenpalet in je kunstwerk, en je bent klaar om je moodboard tot leven te brengen!

moodboard-kleurenBron: Uby Yanes




 

Van moodboard tot woonstijl

Natuurlijk leg je op een moodboard niet exact vast hoe jouw interieur eruit komt te zien. Maar het is wel een hele handige tool tijdens het shoppen en inrichten. Neem het moodboard dan ook gewoon mee als je naar een woonwinkel gaat of online shopt. Kijk of de items passen bij de sfeer die je graag in huis brengt. Hieronder een mooi voorbeeld van hoe een moodboard is omgezet in een sfeervolle woonstijl.

moodboard-hotel-chiqueBron: HomeDeco

woonkamer-chiqueBron: Woonboerderij_1947 via HomeDeco Binnenkijken




 

Tag ons zeker in jouw creaties met @homedeconl

Zie ook:
- Stel je eigen kleurenpalet samen
- Q & A met interieurstyliste Jet Hendriks
- De stylisten: zo richt je een L-woonkamer in

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...