Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Inspiratie: deze 5 kleuren passen het beste bij het prachtige saliegroen

geschreven door julia_

Inspiratie: deze 5 kleuren passen het beste bij het prachtige saliegroen

Saliegroen is één van de populairste modekleuren van 2019. Grote kans dat we deze kleur veel in het interieur gaan zien, want meestal zien we kleuren uit de modewereld ook terugkomen in de woonwereld. Benieuwd naar deze hippe kleur en hoe je hem combineert? Hieronder vertel ik je welke vijf kleuren het beste bij saliegroen staan!

Zwart/donkergrijs

Zwart is vrijwel overal mee te combineren en ook zeker met saliegroen. Door zwart wordt saliegroen wat stoerder. Het leuke aan saliegroen is dat het een heel lieflijk kleurtje kan zijn als je het met pastel combineert, of juist een wat stoerdere kleur, als je het met zwart, grijs of bijvoorbeeld bruin combineert. Saliegroen brengt rust in een ruimte en is dus heel geschikt voor de slaapkamer.

saliegroene slaapkamer Bron: alvhem

Denimblauw

Het is niet de meest voor de hand liggende combinatie, maar zeker een mooie. Je kunt er zelfs nog meer blauwtinten aan toevoegen als je van blauw houdt. Wat hier ook prachtig bij past is koper. In het interieur hieronder is bijvoorbeeld een koperen vaas neergezet.

saliegroene eetkamer Bron: onbekend

Lichtgroen

De combinatie van lichtgroen en saliegroen is wat geschikter voor het voorjaar, vanwege de frisse uitstraling. Eigenlijk is bij het interieur hieronder nog een derde kleur toegevoegd, namelijk donkergroen. Dit zorgt ervoor dat het weer wat stoerder wordt. Wil jij het wat lieflijker? Ga dan voor enkel saliegroen en lichtgroen.

saliegroene keuken Bron: onbekend

Bruin

Groen is natuurlijk een koele kleur. Wanneer je wat meer warmte wilt toevoegen, kun je er bruin tegenover zetten. Dit is een combinatie die gegarandeerd in elk interieur staat. Het koele saliegroen en warme bruin vormen een mooie balans. Eventueel kun je nog meer kleuren toevoegen als je dit te eentonig vindt.

saliegroene slaapkamer Bron: emmawallmen

Bordeauxrood

Deze laatste combinatie is voor de mensen die van experimenteren houden en risico's durven te nemen in hun interieur. Bordeauxrood en saliegroen vormen een gewaagde en spannende combinatie. Als je niet zeker weet of je het mooi vindt, kun je het beste beginnen met een klein bordeauxrood accessoire en kun je later altijd wat grotere accessoires in deze kleur eraan toevoegen.

saliegroene slaapkamer Bron: elledecoration

Zie ook:
-Shop the look: olijfgroene keuken met hout
-Shop the look: prachtige groen-gele slaapkamer
-De trend van 2019: behang met uitbundige print

 
 
Tips voor een mooie kersttafel
Tips voor een mooie kersttafel
geschreven door iboya

Tips voor een mooie kersttafel

De kerst komt er weer aan dus dat betekent eten, eten en nog eens eten. En dat is alleen nog maar leuker als je aan een feestelijk versierde tafel zit. Je kan niet vroeg genoeg beginnen met bedenken hoe je je huis, kerstboom of kersttafel wil versieren. Daarom geef ik je nu al...

meer...