Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Tuin

Inspiratie: een stijlvol schaduwdoek in de tuin

geschreven door Julia
Inspiratie: een stijlvol schaduwdoek in de tuin

De temperaturen zijn de laatste dagen flink opgelopen. De zon scheen fel, wat vraagt om goede zonwering. Een parasol is hierbij één van de meest voor de hand liggende opties, maar als je op zoek bent naar een alternatief kun je ook denken aan een schaduwdoek. Naast het feit dat dit praktisch is, oogt het ook heel stijlvol en gezellig. In deze blog geef ik je inspiratie en vertel ik je over de verschillende opties en voordelen.

Vierkant of rechthoekig schaduwdoek

Wil je veel schaduw creëren? Dan is een vierkant of rechthoekig schaduwdoek een goede optie. Vaak wordt het schaduwdoek vastgemaakt aan de gevel van een huis, maar je kunt hem ook verder in de tuin opzetten (zoals hieronder), of zelfs op de camping gebruiken. In deze gevallen heb je losse palen nodig. Een belangrijk voordeel van schaduwdoeken is dat ze een groot deel van de UV-straling tegenhouden.

tuin met schaduwdoekBron: caroline39 via HomeDecco Binnenkijken

tuin met schaduwdoekBron: housetweaking

tuin met schaduwdoekBron: thuisbijmij via HomeDeco Binnenkijken

Driehoekig schaduwdoek

Wanneer je tuin wel wat speelser mag, is een driehoekig schaduwdoek een leuke optie. Hieronder zijn er zelfs twee over elkaar heen gehangen. Behalve dat je keuze hebt qua vorm, kun je ook kiezen tussen een waterdicht en spatwaterdichte variant. Het voordeel van een waterdichte variant is dat je tijdens een regenbuitje buiten kunt blijven zitten. Hierbij is het wel belangrijk dat het water weg kan lopen. Het voordeel van een spatwaterdichte variant is dat er wind doorheen komt, wat lekker verkoelend kan zijn. Daarmee is de spatwaterdichte variant ook geschikter voor plekken waar veel wind is.

tuin met schaduwdoekenBron: cotemaison

Harmonica schaduwdoek

Je kunt ook kiezen voor een harmonica schaduwdoek. Deze kun je (helemaal of half) open en dichtschuiven wanneer jij wilt. Je kunt dus zelf bepalen wanneer je in de zon of in de schaduw zit. Dit type schaduwdoek wordt meestal aan een prieel of pergola bevestigd en heeft een luxe uitstraling. Het is ook heel gezellig om 's avonds onder te zitten. Hang bijvoorbeeld lampjes langs de buitenranden, zet wat lantaarns neer en zorg voor plaids als het afkoelt.

tuin met schaduwdoekBron: marsha via HomeDeco Binnenkijken

tuin met schaduwdoekBron: wallmart

tuin met schaduwdoekBron: woonenzo via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
-Dit zijn de leukste tuinstoelen van het moment
-Zo zit je er 's avonds ook nog lekker warm bij in de tuin
-De leukste budget items om jouw tuin gezellig te maken

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...